Η Ουρουγουάη ήταν το φαβορί κόντρα στη Νότια Κορέα των Ινμπέομ Χουάνγκ και Ουί-Τζο του Ολυμπιακού, για τον 7ο όμιλο του Μουντιάλ 2022, αλλά δεν ήταν τόσο καλή όσο θα έπρεπε, παρά το γεγονός ότι είχε δύο δοκάρια, με αποτέλεσμα να μείνει στο 0-0 και να χάσει δύο βαθμούς που μπορεί να αποδειχθούν πολύτιμοι.

Οι Ασιάτες ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι, υπό την έννοια πως κυκλοφορούσαν πιο άνετα τη μπάλα και έδειχναν πιο κινητικοί, χωρίς πάντως να καταφέρνουν να δημιουργήσουν κάποια ευκαιρία. Όσο για τους Νοτιοαμερικάνους, προσπαθούσαν να βρουν ρυθμό και στο 19′ είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή με τον Βαλβέρδε, ο οποίος κατέβασε ωραία τη μπάλα και εκτέλεσε αμέσως, αστοχώντας. Τρία λεπτά μετά, πάντως, η ευκαιρία θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη, μετά το γύρισμα του Πελίστρι, αλλά ο Νούνιες δεν βρήκε τη μπάλα…

Δύο φάσεις στις οποίες η Νότια Κορέα απάντησε στη συνέχεια και μάλιστα με τους δύο παίκτες του Ολυμπιακού. Ο Ουί-Τζο Χουάνγκ ήταν αυτός που είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο 34′, όταν πλάσαρε πάνω από τα δοκάρια μετά το γύρισμα από δεξιά, ενώ στο 39′ ο Ινμπεόμ Χουάνγκ προσπάθησε για κάτι καλό με ένα μακρινό σουτ αλλά δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα.

Και αφού έκαναν αισθητή την παρουσία τους και οι Νοτιοκορεάτες, ήταν η σειρά της Ουρουγουάης να απειλήσει και το έκανε στο 43′, όταν στάθηκε άτυχη, αφού η κεφαλιά του Γοδίν μετά την εκτέλεση κόρνερ κατέληξε στο δοκάρι.

Από εκεί και πέρα, στο δεύτερο ημίχρονο… λίγα πράγματα. Πολύ λίγα. Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, το γεγονός ότι η πρώτη αξιόλογη φάση σε αυτό το διάστημα ήρθε στο 77′ και ήταν για τη Νότια Κορέα, με τον Γκεσούνκ να σουτάρει και να στέλνει τη μπάλα άουτ. Όπως άουτ έφυγε και αυτό του Νούνιες, στο 81′, στην απέναντι εστία, στην πρώτη καλή στιγμή της Ουρουγουάης στο β’ μέρος.

Το 0-0, επομένως, ερχόταν με… βήμα ταχύ και οριστικοποιήθηκε στο 90′, όταν η βολίδα του Βαλβέρδε τράνταξε το δοκάρι του Σεϊνγκιού.

Ουρουγουάη: Ρόσετ, Κάσερες, Χιμένεθ, Γκοδίν, Ολιβέρα (79΄Βίνα), Βετσίνο (79΄Ντε Λα Κρουζ), Βαλβέρδε, Μπεντακούρ, Πελίστρι (88΄Βαρέλα), Νούνιες, Σουάρες (64΄Καβάνι)

Νότια Κορέα: Κιμ, Τζιν Σου Κιμ, Μουν Χουάν Κιμ, Μιν Τζαέ Κιμ, Γιουνγκ Γκουόν Κιμ, Χουάνγκ Ιν Μπομ, Γιουνγκ, Να (74΄Λι Κανγκ Ιν), Λι (74΄Σον Τζου Χο), Σον, Ουί Τζο (74΄Τσο Γκε Σουνγκ)