Οι Μιλγουόκι Μπακς επέστρεψαν στις νίκες καθώς επικράτησαν με 119-111 των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς στο «Fiserv Forum» και βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 12-4 καθώς συνεχίζεται η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος του NBΑ. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν εντυπωσιακός με 37 πόντους σε 35 λεπτά (16/24 σουτ, 0/1 τρίποντο, 5/12 ελεύθερες βολές, επτά ριμπάουντ, έξι ασίστ, δύο κλεψίματα).

Από την αρχή το ματς κύλησε όπως αναμενόταν: δύο πολύ καλές ομάδες να παλεύουν σε κάθε φάση, σε κάθε μπάλα τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο «κουβάλησε» επιθετικά τους Μιλγουόκι Μπακς με εννιά πόντους – δύο από ένα πολύ δυνατό κάρφωμα – και τρεις ασίστ, καθώς οι Τρέιλ Μπλέιζερς πήραν προβάδισμα 32-30 στο πρώτο 12λεπτο.

Στη δεύτερη περίοδο, οι Μπακς βελτίωσαν κάπως την άμυνά τους γύρω από τον πολύ καλό – γι’ ακόμη ένα ματς Μπρουκ Λόπεζ – και στην επίθεση ο Γιάννης Αντετοκούνμπο χάρισε ένα από τα highlights του ματς και της σεζόν ως τώρα στο NBA. Κάρφωσε με δύναμη μπροστά στον Γιούσουφ Νούρκιτς ξεσηκώνοντας το κοινό και τους συμπαίκτες του, μεταξύ αυτών και τον Θανάση Αντετοκούνμπο.

Αυτή ήταν η τελευταία σημαντική φάση πριν το τέλος του πρώτου μέρους, που βρήκε τα «ελάφια» μπροστά στο σκορ με 63-61 και τον Έλληνα φόργουορντ να έχει 13 πόντους, όσους και ο Μπόμπι Πόρτις, ενώ οι Λόπεζ και Γκρέισον Άλεν πρόσθεσαν από δέκα.

Ο «Greek Freak» επέστρεψε από τα αποδυτήρια… καυτός. Με ασίστ και καλάθι άνοιξε το χορό και έστειλε το μήνυμα στους Τρέιλ Μπλέιζερς για το τί θα ακολουθούσε. Έβαλε 19 πόντους στην 3η περίοδο και μπορεί να μην ήταν εύστοχος από τη γραμμή των ελευθέρων βολών, αλλά συνέχισε να τραντάζει το καλάθι των αντιπάλων με τα εντυπωσιακά καρφώματά του. Απλά ασταμάτητος ο δις MVP της λίγκας βοήθησε την ομάδα του να ανοίξει διαφορά και να πάει με σκορ 93-79 στο τελευταίο σκέλος του ματς.

Έχοντας αποκτήσει τον ολοκληρωτικό έλεγχο της αναμέτρησης οι Μπακς διαχειρίστηκαν έξυπνα και αποτελεσματικά το χρόνο στην τελευταία περίοδο. Η επίθεσή τους συνέχισε να έχει καλό ρυθμό, ενώ και αμυντικά δεν επέτρεψαν στους Τρέιλ Μπλέιζερς να ξαναμπουν στη διεκδίκηση του παιχνιδιού. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πρόσθεσε πέντε πόντους στον… λογαριασμό του «κλειδώνοντας» τη νίκη για την ομάδα του έπαιξε εξαιρετικά και παίρνοντας σημαντική βοήθεια από τους Λόπεζ (14 π. 6/12 σουτ), Τζρου Χόλιντεϊ (17 π., 7/14 σουτ), Άλεν (17 π., οκτώ ριμπάουντ) και Μπόμπι Πόρτις (13 π., 6/11 σουτ).

Τα 12λεπτα: 30-32, 33-29, 30-18, 26-32.