Λίγες μέρες μετά την ισοπαλία με 2-2 κόντρα στη Μάλτα εκτός έδρας σε φιλικό παιχνίδι, η Εθνική Ελλάδας ήταν κοντά σε ακόμη μία, επίσης σε φιλικό παιχνίδι και εκτός έδρας, με αντίπαλο την Ουγγαρία αυτή τη φορά και με τον Μπακασέτα να ισοφαρίζει στο 81ο λεπτό με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, αλλά στο 93′ ο Κάλμαρ την ανάγκασε σε ήττα 2-1, το οποίο μάλλον ήταν και το πιο δίκαιο αποτέλεσμα.

Μετά τα αναγνωριστικά πρώτα λεπτά, κατά τη διάρκεια των οποίων οι γηπεδούχοι είχαν κυρίως τη μπάλα, η Εθνική ομάδα προσπάθησε να ανεβάσει ρυθμό και να πάρει μέτρα στο γήπεδο, αλλά στο 15ο λεπτό βρέθηκε πίσω στο σκορ από το πλασέ του Ζάλαϊ εντός περιοχής (1-0), σε μια φάση στην οποία οι παίκτες του Μάρκο Ρόσι συνεργάστηκαν άψογα.

Η Ουγγαρία, επομένως, είχε το προβάδισμα και η Ελλάδα έπρεπε να αντιδράσει, αλλά δεν έδειξε έτοιμη να το κάνει. Η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ είχε σαφές πρόβλημα δημιουργικά και δεν μπορούσε να φτιάξει φάσεις, ενώ και αμυντικά τα πράγματα δεν ήταν τέλεια.

Απόδειξη το γεγονός ότι στο 39′ χρειάστηκε η απόκρουση του Πασχαλάκη για να μη γίνει το 2-0 μετά τη σέντρα του Τζούτζακ και το σουτ του Ζάλαϊ στην κίνηση, για να ακολουθήσει στο επόμενο λεπτό νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους, αυτή τη φορά με κεφαλιά του Ατ. Ζάλαϊ μετά την εκτέλεση κόρνερ αλλά η μπάλα πήγε στην αγκαλιά του Έλληνα τερματοφύλακα.

Ο Ρότα στο Ουγγαρία - Ελλάδα

Το πρώτο μέρος του παιχνιδιού δεν ήταν καλό για την Ελλάδα αλλά το δεύτερο άρχισε πιο αισιόδοξα, υπό την έννοια πως στο 49′ ήρθε η πρώτη φάση με το σουτ του Μασούρα, μετά την πάσα του Μπακασέτα, που έφυγε ελάχιστα άουτ. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη όμως, αφού ο η Εθνική ομάδα δεν μπόρεσε να ανεβάσει απόδοση και ρυθμό.

Την ίδια ώρα, η απόδοση της Ουγγαρίας ήταν χειρότερη από ό,τι στο πρώτο ημίχρονο, με αποτέλεσμα τα λεπτά να περνάνε χωρίς να γίνεται τίποτα ιδιαίτερο. Μέχρι το 73′, τουλάχιστον, όταν οι Μαγυάροι είχαν μεγάλη ευκαιρία με τον Άνταμ για το δεύτερο γκολ αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε εντυπωσιακά.

Και αφού δεν έγινε εκεί το 2-0, ήρθε λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 80′ το πέναλτι για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετά το μαρκάρισμα του Στάιλς στον Μπακασέτα, ο οποίος ανέλαβε και την εκτέλεση στο επόμενο λεπτό για το 1-1. Και εκεί που όλα έδειχναν ότι αυτό θα ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, ο Κάλμαρ μπήκε αλλαγή στο 93′ και έκανε πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ στο 93′ για το 2-1, δίνοντας τη νίκη, έστω φιλική, στην Ουγγαρία

Ουγγαρία: Ντιμπούζ, Μπότκα (71′ Ντάρνταϊ), Όρμπαν, Ατ. Ζάλαϊ, Φιόλα, Νάγκι, Στάιλς, Κέρκεζ (54′ Ζ. Νάγκι), Τζούτζακ (54′ Άνταμ), Σομποσλάι (92′ Κάλμαρ), Ζάλαϊ (71′ Λανγκ).

Ελλάδα: Πασχαλάκης, Ρότα, Ρέτσος, Χατζηδιάκος, Γιαννούλης (68′ Κυριακόπουλος), Κουρμπέλης (86′ Παπανικολάου), Μπουχαλάκης (68′ Ζατζηγιοβάνης), Μασούρας (86′ Δουβίκας), Μπακασέτας, Μάνταλος, Ιωαννίδης (61′ Φούντας).