Η Εθνική Ελλάδας αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τη Μάλτα σε εκτός έδρας φιλικό αγώνα αφού δεν έπιασε καλή απόδοση, αλλά ο Γκουστάβο Πογιέτ στις δηλώσεις του επέλεξε να σταθεί στη διαιτησία, η οποία όντως δεν ήταν καλή, εκφράζοντας τα παράπονά του για τα δύο πέναλτι και ειδικά για αυτό που δεν δόθηκε υπέρ της Εθνικής ομάδας.

Η Ελλάδα προηγήθηκε στη Μάλτα, στη συνέχεια δέχθηκε δύο γκολ αλλά τελικά ισοφάρισε με τον Φούντα, σε ένα παιχνίδι που στιγματίστηκε και από τα διαιτητικά λάθη. Και ένα από αυτά ήταν ο μη καταλογισμός πέναλτι υπέρ της Εθνικής ομάδας, σε μια φάση -την οποία μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο- που τελικά είχε ως συνέπεια να δει κόκκινη κάρτα ο Πέλκας στον πάγκο και κίτρινη οι Πογιέτ και Φύσσας.

«Μπορούμε να φτιάξουμε ταινία με το πώς εξελίχθηκε το δεύτερο μέρος. Πολλά δεν ήταν υπέρ μας. Το πέναλτι που δόθηκε σε βάρος μας ήταν 50-50, ενώ το πέναλτι που δεν μας δόθηκε ήταν 100% πέναλτι. Παρόλα αυτά παραμένω θετικός. Πρώτη φορά με μένα γυρίσαμε το παιχνίδι», είπε αρχικά ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας και συνέχισε.

«Από τη γωνία που το είδαμε εμείς ήταν ένα πέναλτι που δεν δόθηκε. Η UEFA έχει τη λέξη respect, δηλαδή σεβασμός. Αυτός πρέπει να υπάρχει και στις δύο πλευρές. Δεν αντιδράς μόνο στην περίπτωση που δεν σε νοιάζει… Δεν είμαι χαρούμενος με το αποτέλεσμα. Είμαι χαρούμενος για την προσπάθεια, την αντίδραση και την απόδοση των παιδιών».