Ο Παναθηναϊκός ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του στον πρώτο γύρο της Super League 1 υποδεχόμενος το απόγευμα της Κυριακής (13/11) τον Ατρόμητο με στόχο τη 12η νίκη του σε 13 αγωνιστικές, έχοντας και μία ισοπαλία, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να τα έχει πάει εξαιρετικά μέχρι στιγμής και να περιμένει κάτι ανάλογο και από τη διοίκηση της ΠΑΕ τις προσεχείς εβδομάδες.

Οι πράσινοι άρχισαν με αισιοδοξία τη φετινή σεζόν και από νωρίς φάνηκε ότι αυτή ήταν βάσιμη, αφού η ομάδα πήγαινε καλά. Και στη συνέχεια πήγε ακόμη καλύτερα, πραγματοποιώντας το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας της με τις 10 νίκες στις πρώτες 10 αγωνιστικές, ενώ τώρα ετοιμάζεται να κλείσει τον πρώτο γύρο με 12 νίκες και μία ισοπαλία. Ασύλληπτο! Λογικό είναι, επομένως, ο Γιοβάνοβιτς και οι παίκτες του να αισθάνονται ότι έχουν κάνει, απλά, τέλεια δουλειά ως τώρα, περιμένοντας το ίδιο και από τη διοίκηση.

Μια διοίκηση, η οποία έχει αυτή τη στιγμή 4 ονόματα σημειωμένα ψηλά-ψηλά στη λίστα. Και δεν είναι ονόματα πιθανών μεταγραφικών στόχων αλλά ονόματα παικτών που βρίσκονται ήδη στο ρόστερ και θα πρέπει να παραμείνουν και την επόμενη σεζόν. Ο λόγος για τους Κουρμπέλη, Πέρεθ, Σένκεφελντ και φυσικά Αϊτόρ, οι οποίοι μένουν ελεύθεροι στο τέλος της σεζόν και οι πράσινοι θέλουν να αποφύγουν κάτι τέτοιο. Έτσι, οι διοικούντες ετοιμάζονται για τις συζητήσεις που θα αρχίσουν κατά τη διάρκεια της διακοπής λόγω Μουντιάλ.

Τα δεδομένα για την κάθε περίπτωση

Ο Κουρμπέλης στο Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός

Πως έχουν, όμως, τα πράγματα σε ό,τι αφορά τον καθένα από αυτούς τους παίκτες; Για τον Κουρμπέλη η αισιοδοξία είναι δεδομένη, αφού πρόκειται για τον αρχηγό της ομάδας και θέλει και ο ίδιος να παραμείνει. Υπάρχει, επομένως, η αίσθηση ότι οι συζητήσεις μαζί του δεν θα μετατραπούν σε σίριαλ αλλά θα υπάρξει συμφωνία και η συνεργασία των δύο πλευρών θα ανανεωθεί χωρίς πολλά-πολλά. Οτιδήποτε άλλο θα συνιστά έκπληξη.

Από εκεί και πέρα, με τον Πέρεθ το θέμα είναι να δεχθεί να συζητήσει για μονοετές συμβόλαιο ή έστω για 1+1, αφού ο Παναθηναϊκός, όσο κι αν τον εκτιμά, δεν θέλει να δεσμευτεί μαζί του για περισσότερα χρόνια λόγω της ηλικίας του (τον Απρίλιο θα κλείσει τα 34). Όσο για τον Σένκεφελντ, στις συζητήσεις του με τους συμπαίκτες του δεν κρύβει το γεγονός ότι επιθυμεί να παραμείνει, παίρνοντας μια αύξηση. Γεγονός το οποίο δεν αποτελεί έκπληξη για τους ανθρώπους των πράσινων.

Όσο για τον Αϊτόρ, ο οποίος είναι ο μεγάλος άτυχος λόγω του σοβαρού τραυματισμού του στον χιαστό, ο Παναθηναϊκός, πριν τραυματιστεί, σκόπευε να του προσφέρει περισσότερες από 800.000 ευρώ ετησίως, συμπεριλαμβανομένων των μπόνους. Και αν η πρόταση που θα γίνει στον Ισπανό εξτρέμ είναι όντως αυτή, τότε οι πιθανότητες για συμφωνία θα είναι αυξημένες. Κατά πολύ, πάρα πολύ…