Η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχθηκε τη Μπρέντφορντ για την 14η και τελευταία αγωνιστική της Premier League πριν τη διακοπή για το Μουντιάλ με στόχο τη νίκη που θα τη διατηρούσε στη χειρότερη περίπτωση στο -2 από την πρωτοπόρο Άρσεναλ, αλλά τελικά ηττήθηκε με 1-2 και κινδυνεύει να βρεθεί στο -5 από την κορυφή.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν φυσικά το ξεκάθαρο φαβορί για τη νίκη αλλά δεν άρχισε καλά το παιχνίδι, κινδύνεψε δύο φορές στο πρώτο 10λεπτο να δεχθεί γκολ και τελικά αυτό έγινε στο 16′, όταν ο Ράγια εκτέλεσε φάουλ, ο Μι πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Τόνεϊ τη δεύτερη για το 0-1.

Η Σίτι προσπάθησε να ανασυνταχθεί και να ανεβάσει τον ρυθμό της αλλά δεν ήταν σε καλή μέρα, έχοντας το πρώτο σουτ προς την εστία στο 41′ με τον Φόντεν. Και τελικά αυτός ήταν που ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με πολύ ωραίο τελείωμα (1-1).

Ήταν η στιγμή που όλοι πίστεψαν ότι στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Μάντσεστερ θα έβαζε έστω ένα γκολ και θα έπαιρνε τη νίκη, αλλά παρέμεινε κακή, γλίτωσε σε δύο περιπτώσεις το 1-2 και τελικά δεν το απέφυγε, αφού στο 98′ ο Τόνεϊ ολοκλήρωση την αντεπίθεση της Μπρέντφορντ στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Έντερσον.

Μεγάλη νίκη για τους φιλοξενούμενους, μεγάλη ήττα για τη Σίτι, η οποία κινδυνεύει πλέον να μείνει στο -5 από την πρωτοπόρο Άρσεναλ.