Η ΑΕΚ απέκτησε ήδη το δικό της γήπεδο, οι Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ περιμένουν να πάρουν σειρά και τώρα έρχεται και ο Άρης στο προσκήνιο, με τους ανθρώπους του να έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η καλύτερη λύση είναι η Διπλή Ανάπλαση και αυτό συζητάνε με την κυβέρνηση, ελπίζοντας ότι θα υπάρξει συμφωνία και ότι σύντομα θα κινηθούν οι διαδικασίες, γραφειοκρατικές αρχικά, και για αυτό το θέμα.

Σύμφωνα με όσα διαρρέουν από τη Θεσσαλονίκη, οι διοικήσεις των Α.Σ. Άρης και ΠΑΕ Άρης συζητούν με την κυβέρνηση για το θέμα του νέου γηπέδου και αυτό που προτείνουν ως την καλύτερη λύση είναι η Διπλή Ανάπλαση. Μια λύση που θεωρείται από τους ανθρώπους του συλλόγου βιώσιμη και συμφέρουσα για την ομάδα.

Συγκεκριμένα, αυτό που προτείνει ο Άρης είναι να φύγει η ομάδα από το «Κλεάνθης Βικελίδης» στην περιοχή Χαριλάου, να δημιουργηθεί εκεί ένας χώρος πρασίνου και το νέο γήπεδο να χτιστεί στην έκταση του ΟΑΕΔ στην Πυλαία, αφού όμως πρώτα αποκτηθεί από το ελληνικό Δημόσιο.

Όσο για το κόστος του νέου γηπέδου συμπεριλαμβανομένης και της γης, οι άνθρωποι του Άρη θεωρούν ότι μπορεί να καλυφθεί από δύο πηγές. Η πρώτη, είναι η αξία αποζημίωσης της ιδιοκτησίας του Άρη στην περιοχή Χαριλάου. Τα λεφτά, δηλαδή, που θα πάρει ο σύλλογος για να παραχωρήσει την ιδιοκτησία του, στην οποία σήμερα βρίσκεται το «Κλεάνθης Βικελίδης» και στο μέλλον θα είναι ένας χώρος πρασίνου.

Η δεύτερη, είναι από το ελληνικό Δημόσιο, το οποίο θα καλύψει μόνο το επιπλέον κόστος διασφαλίζοντας για τους πολίτες την δημιουργία δύο σημαντικών χώρων πρασίνου και αναψυχής στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Οι άνθρωποι του Άρη, με λίγα λόγια, έχουν ήδη κάνει τις μελέτες τους και για πρώτη φορά θα μιλήσουν επισήμως με την κυβέρνηση για το θέμα του νέου γηπέδου.