Στον ΠΑΟΚ πίστευαν ότι η εκτός έδρας νίκη επί του Ολυμπιακού θα βοηθούσε την ομάδα ώστε να αποκτήσει σταθερότητα αλλά τελικά ακολούθησε η εντός έδρας ισοπαλία, η οποία θα μπορούσε να ήταν και ήττα, κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης για να επανέλθει η γκρίνια για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος ετοιμάζεται για ακόμη μία δύσκολη αποστολή.

Όταν οι Θεσσαλονικείς δέχονταν την ισοφάριση κόντρα στον Λεβαδειακό στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, οι οπαδοί τους που είχαν βρεθεί στη Βοιωτία είχαν ξεσπάσει σε αποδοκιμασίες κατά του προπονητή και των παικτών. Ήταν μια δύσκολη στιγμή για τον Ρουμάνο τεχνικό, τον οποίο τελικά στήριξαν οι παίκτες του. Τόσο στα λόγια, όσο και στις πράξεις, αφού όταν έπρεπε να δείξουν χαρακτήρα και να βγάλουν μια αντίδραση, το έκαναν με το 1-2 στο Καραϊσκάκη.

Από τότε δεν πέρασαν παρά μόνο 8 μέρες και ο ΠΑΟΚ είναι και πάλι στην κατάσταση που ήταν πριν το Φάληρο. Γκρίνια για τον Λουτσέσκου, απαισιοδοξία, μουρμούρες, γενικά μια περίεργη κατάσταση, ένα περίεργο κλίμα που δεν βοηθάει κανέναν. Ούτε τον προπονητή, ούτε την ομάδα. Η οποία ομάδα έχει μπροστά της, ξανά, ένα μεγάλο παιχνίδι: ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ένα παιχνίδι που εξελίσσεται, πλέον, σε τελικό για τους ασπρόμαυρους λόγω του -11 από την κορυφή αλλά και για τον προπονητής τους λόγω της γκρίνιας που επανήλθε.

Ο Λουτσέσκου, δηλαδή, καλείται να βρει ξανά τον τρόπο για να προετοιμάσει την ομάδα κατάλληλα τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός νέου μεγάλου παιχνιδιού εκτός έδρας, προκειμένου να ηρεμήσει και πάλι η κατάσταση. Και αν το καταφέρει, θα έχει στη συνέχεια ελπίδες να συμμαζέψει την κατάσταση πριν τη διακοπή για το Μουντιάλ.

Αποτέλεσμα με ΑΕΚ και μετά… 3×3

Πανηγυρίζουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ

Μια ματιά στο πρόγραμμα του πρωταθλήματος, αρκεί για να δει κανείς ότι αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να φύγει με τη νίκη από την OPAP Arena, στη συνέχεια θα έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει την κατάσταση βαθμολογικά πριν τη μεγάλη διακοπή. Τρεις αγωνιστικές θα απομένουν για το τέλος του πρώτου γύρου και σε αυτές ο δικέφαλος του βορρά έχει να αντιμετωπίσει τον ΠΑΣ Γιάννινα (εντός), τον Ιωνικό (εκτός) και τον Βόλο (εντός).

Δύο παιχνίδια στην Τούμπα, ένα θεωρητικά εύκολο και ένα πιο δύσκολο, ένα παιχνίδι εκτός έδρας κόντρα στον ουραγό του πρωταθλήματος. Στις 13 Νοεμβρίου, επομένως, τα πράγματα ενδέχεται να είναι για τον ΠΑΟΚ καλύτερα από ό,τι είναι σήμερα. Για να συμβεί, όμως, αυτό, υπάρχει μια απαραίτητη προϋπόθεση: Να πετύχει ο Λουτσέσκου στη Νέα Φιλαδέλφεια κόντρα στην ΑΕΚ ό,τι πέτυχε και στον Πειραιά κόντρα στον Ολυμπιακό.