Μπορεί η Λίβερπουλ να μην έχει αρχίσει και τόσο καλά τη φετινή σεζόν αλλά ο Κώστας Τσιμίκας την έχει αρχίσει εξαιρετικά, αφού η στατιστική δείχνει ότι είναι ο καλύτερος παίκτης των κόκκινων τα τελευταία 30 χρόνια σε ό,τι αφορά την αναλογία ασίστ ανά λεπτά, ενώ είναι πίσω μόνο από τον Κέβιν Ντε Μπρόινε σε ό,τι αφορά τις αγγλικές ομάδες φέτος.

Την περσινή σεζόν ο Έλληνας αριστερός μπακ είχε δώσει 6 ασίστ σε 26 συμμετοχές συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις, με τον Γιούργκεν Κλοπ να είναι ικανοποιημένος. Φέτος, όμως, ο Γερμανός προπονητής είναι ενθουσιασμένος, αφού ο Τσιμίκας φτιάχνει γκολ για τους συμπαίκτες του με εκπληκτική συχνότητα. Για την ακρίβεια, με τη μεγαλύτερη συχνότητα από ό,τι οποιοσδήποτε άλλος παίκτης της Λίβερπουλ από το 1992 κι έπειτα.

Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής, σε όλες τις διοργανώσεις, έχει μοιράσει 5 ασίστ σε κάτι περισσότερο από 600 αγωνιστικά λεπτά. Συνολικά λοιπόν, υπολογίζοντας όλους τους παίκτες των κόκκινων σε αυτά τα 30 χρόνια που έχουν δώσει τουλάχιστον 10 ασίστ, ο Τσιμίκας (6 πέρυσι και 5 μέχρι στιγμής φέτος) δίνει μία κάθε 232 λεπτά. Και αυτή, επαναλαμβάνουμε, είναι η καλύτερη επίδοση για παίκτη της Λίβερπουλ τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

Από εκεί και πέρα, το δυναμικό ξεκίνημα του Έλληνα άσου στη φετινή σεζόν αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ο μοναδικός παίκτης ομάδας της Premier League που έχει μοιράσει περισσότερες ασίστ, σε όλες τις διοργανώσεις πάντα, είναι ο Κέβιν Ντε Μπρόινε της Μάντσεστερ Σίτι με 11 σε 13 συμμετοχές.