«Το Κατάρ ήταν πάντα μια ανοιχτή, ανεκτική και φιλόξενη χώρα. Οι οπαδοί και οι διεθνείς επισκέπτες κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA θα μπορούν να το ζήσουν από πρώτο χέρι». Αυτό αναφέρεται στο δελτίο τύπου που δημοσίευσαν οι διοργανωτές του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ που θα ξεκινήσει στις 20 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 18 Δεκεμβρίου.

Τους τελευταίους μήνες υπήρξαν αρκετές αντιπαραθέσεις σχετικά με την υποδοχή του Κατάρ στους επισκέπτες για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, που ως γνωστόν διοργανώνει η αραβική χώρα.

Μάλιστα, τον Ιούνιο, ο εκπρόσωπος του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, Νάσερ Αλ-Χατέρ, είχε δηλώσει ότι «όποιος φοράει τη σημαία του ουράνιου τόξου θα συλλαμβάνεται για 7 ή 11 χρόνια».

Επιπλέον, υπενθύμισε ότι το Κατάρ είναι μια ισλαμική χώρα και, ως εκ τούτου, η «θρησκεία, οι πεποιθήσεις και ο πολιτισμός» του πρέπει να γίνονται σεβαστά.

Εδώ και λίγες ημέρες κυκλοφορεί μια αφίσα με μια σειρά από κανόνες που σχετίζονται με το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ. Η αφίσα φέρει τον τίτλο, γραμμένο και στα αραβικά και στα αγγλικά, «Το Κατάρ σας καλωσορίζει!», ακολουθούμενο από ένα κείμενο που καλεί σε σεβασμό προς τη θρησκεία και τον πολιτισμό των πολιτών του Κατάρ, αποφεύγοντας τις συμπεριφορές που αναφέρονται παρακάτω, όπως η απαγόρευση κατανάλωσης αλκοόλ, απαγόρευση της ομοφυλοφιλίας ή απαγόρευση αναπαραγωγής δυνατής μουσικής ή ραντεβού.

Ως εκ τούτου, οι διοργανωτές του τουρνουά ήταν υποχρεωμένοι να διευκρινίσουν ότι η αφίσα αυτή, που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν προέρχεται από επίσημη πηγή και περιέχει πραγματικά εσφαλμένες πληροφορίες.

«Προτρέπουμε θερμά τους φιλάθλους και τους επισκέπτες να βασίζονται αποκλειστικά στην επίσημη πηγή των διοργανωτών του τουρνουά για ταξιδιωτικές συμβουλές για το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2022 στο Κατάρ», αναφέρει μεταξύ άλλων. Η Ανώτατη Επιτροπή Παράδοσης & Κληρονομιάς, οι διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2022 και η FIFA θα δημοσιεύσουν σύντομα έναν ολοκληρωμένο οδηγό που αμφισβητεί πολλές από τις πληροφορίες που κυκλοφορούν.

«Οι διοργανωτές του τουρνουά ήταν ξεκάθαροι από την αρχή ότι όλοι καλούνται να επισκεφθούν το Κατάρ και να απολαύσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2022. Το Κατάρ ήταν πάντα ένα ανοιχτό, ανεκτικό και φιλόξενο έθνος. Οι οπαδοί και οι διεθνείς επισκέπτες κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA θα μπορούν να το ζήσουν από πρώτο χέρι», αναφέρει δελτίο Τύπου.