O Ταξιάρχης Φούντας έσπασε τη σιωπή του με και με ανάρτησή του στο Instagram αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς περί ρατσιστικής συμπεριφοράς σε βάρος αντιπάλου του στη διάρκεια αγώνα του αμερικανικού πρωταθλήματος, MLS, της ομάδας του DC Γιουνάιτεντ με την Ίντερ Μαϊάμι.

Ο Ελληνας επιθετικός τοποθετήθηκε με δήλωσή του στον λογαριασμό που διατηρεί στην προαναφερθείσα πλατφόρμα social media, διαψεύδοντας με κατηγορηματικό τρόπο εκείνους που τον κατηγόρησαν ότι επιτέθηκε με ρατσιστικά σχόλια εναντίον του Ντέιμιαν Λόου (σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των αντιπάλων του τον αποκάλεσε στ’ αγγλικά με την λέξη που αρχίζει “N”), στο εκτός έδρας ματς του συλλόγου της Ουάσινγκτον με το κλαμπ ιδιοκτησίας του Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Η θέση του Ταξιάρχη Φούντα: «Δεν χρησιμοποίησα τη λέξη την οποία με κατηγορούν ότι χρησιμοποίησα. Αυτήν τη απεχθή ρατσιστική προσβολή την αποκηρύσσω και δεν τη χρησιμοποίησα.

Ειπώθηκαν πολλές κουβέντες στο γήπεδο, αλλά δεν επιτέθηκα ρατσιστικά σε κανέναν. Απορρίπτω τον ρατσισμό σε κάθε μορφή του. Είναι απεχθής. Έχω πολλούς φίλους από πολλές κουλτούρες.

Πάντα σέβομαι την κουλτούρα, τη θρησκεία και το χρώμα δέρματος κάθε ατόμου και γι’ αυτό είμαι πολύ αναστατωμένος από αυτήν την κατηγορία και λυπημένος που κατηγορήθηκα λανθασμένα», έγραψε χαρακτηριστικά ο 27χρονος επιθετικός.

Στο 59ο λεπτό του ματς υπήρξε ένταση μεταξύ των δύο παικτών και ο Λόου κατηγόρησε τον Έλληνα επιθετικό ότι χρησιμοποίησε τη «λέξη από Ν»

Μάλιστα μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο προπονητής της Ίντερ Μαϊάμι, Φιλ Νέβιλ δήλωσε τα εξής: «Χρησιμοποιήθηκε μια λέξη που είναι απαράδεκτη στην κοινωνία. Είναι η χειρότερη λέξη στον κόσμο».

Από την πλευρά του ο προπονητής του Φούντα, Γουέιν Ρούνεϊ, που τον έκανε άμεσα αλλαγή, είπε: «Υπήρξε μια καταγγελία, η οποία είμαι βέβαιος ότι θα διερευνηθεί. Δεν μπορώ να πω πολλά περισσότερα».

Θέση πήρε και η DC United μέσω του εκπροσώπου της: «Η ομάδα έχει λάβει γνώση των ισχυρισμών που αφορούν έναν παίκτη κατά τη διάρκεια του αγώνα εναντίον της Ίντερ Μαϊάμι. Ο σύλλογος θα συνεργαστεί στενά με το MLS και την Ίντερ Μαϊάμι για να ερευνήσει το περιστατικό».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι ο Ελληνας επιθετικός, ισοφάρισε στο 58ο λεπτό σε 2-2, ενώ το τελικό σκορ (2-3), διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις του αγώνα (90`+4`), ο Γκονσάλο Ιγκουαϊν.

Το MLS άνοιξε έρευνα για την υπόθεση, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του στην οποία προειδοποίησε πως υπάρχει μηδενική ανοχή σε περιπτώσεις ρατσισμού.