Ο Άρης ήθελε να επιστρέψει οπωσδήποτε στις νίκες μετά την ήττα από τον Παναιτωλικό και την ισοπαλία κόντρα στον ΠΑΟΚ και τα κατάφερε, αφού με γκολ των Γκρέι και Εμπακατά επικράτησε με 2-0 του Αστέρα στην Τρίπολη και βελτίωσε τη θέση του στη βαθμολογία, ελπίζοντας ότι η συνέχεια θα είναι καλύτερη με νέο προπονητή.

Από τα πρώτα λεπτά οι δύο ομάδες έδωσαν γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι και στο 12′ ήρθε και η πρώτη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, με τον Άλβαρες να κάνει τη βαθιά μπαλιά και για τον Καστάνιο να παίρνει την κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα λίγο άουτ. Όσο για την πρώτη φάση των φιλοξενούμενων, ήταν το… γκολ τους. Στο 20′ ο Μαντσίνι έκανε το γύρισμα και ο Γκρέι εκτέλεσε αμέσως για το 0-1, δίνοντας το προβάδισμα στους Θεσσαλονικείς.

Προβάδισμα που έμεινε ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου αφού ο Κουέστα απέκρουσε το δυνατό σουτ του Άλβαρες στο 27′, ενώ ο Γκρέι στο 44′ θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο σε μια φάση που ο Άρης μπορούσε να βάλει το δεύτερο γκολ αλλά ο Τσιφτσής απέκρουσε με το στήθος.

Με ευκαιρία του Άρη έκλεισε το πρώτο μέρος, με ευκαιρία του Αστέρα μπήκε το δεύτερο, με τον Κουέστα να διώχνει το γύρισμα του Ριέρα και τον Εμπακατά να σταματάει πάνω στη γραμμή τις δύο προσπάθειες του Πίτσου για να ισοφαρίσει. Και αφού δεν ισοφάρισε, είδε στο 60′ τους Θεσσαλονικείς να βάζουν βάσεις νίκης, κάνοντας το 0-2: Σουτ του Ματέο Γκαρσία, η μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Εμπακατά την έστειλε στα δίχτυα.

Όλα, επομένως, έδειχναν να γίνονται εύκολα για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι όμως στο 77′ έμειναν με 10 παίκτες αφού ο Ματέο Γκαρσία αποβλήθηκε έχοντας πάει με τις τάπες στον Καρμόνα.

Αστέρας Τρίπολης: Τσιφτσής, Καρμόνα, Πίτσου (63′ Μπαρτόλο), Καστάνιο, Άλβαρες, Στάνκο, Ντομίνγκεθ, Ριέρα, Μπερτόγλιο (63′ Τζουκάνοβιτς), Γκαρντάφσκι (46′ Τιλίκα), Μπαράλες (63′ Μπενίτο).

Άρης: Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού, Ντουκουρέ (70′ Ενκουλού), Μανού Γκαρθία (70′ Πάλμα), Μαντσίνι (86′ Οντουμπάτζιο), Ιτούρμπε (70′ Ντιόπ), Ματέο Γκαρσία, Γκρέι (78′ Πίρσμαν).