Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς κατέθεσε μήνυση στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου εναντίον της «Daily Mirror» για ένα δημοσίευμά της στις 23 Μαρτίου του 2010, όπως έκανε γνωστό η Guardian. Το δημοσίευμα ανέφερε ότι ο Κάρλο Αντσελότι έχει τρεις εβδομάδες μπροστά του για να σώσει τη δουλειά του και ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι αποφάσισε να καταθέσει μήνυση κατά του ομίλου Mirror, διότι όπως αναφέρεται από την πλευρά του Ρώσου μεγιστάνα το εν λόγω δημοσίευμα ήταν «εμπρηστικό» και «συκοφαντικό». Το άρθρο δημοσιεύθηκε τον περασμένο Μάρτιο, όταν η Τσέλσι δεν έδειχνε ικανή για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όμως η υπόθεση ήρθε στην επιφάνεια τώρα. Δεν έχει γίνει γνωστό το πότε ακριβώς κατατέθηκε η μήνυση, όμως είναι γνωστό ότι ο φόρτος εργασίας στα δικαστήρια κωλυσιεργεί πολλές υποθέσεις.

«Αυτός είναι ο ”Λότι”: το αφεντικό των ”μπλε” έχει τρεις εβδομάδες για να σώσει τη δουλειά του» ήταν η επικεφαλίδα του άρθρου. Ο σύλλογος υποστηρίζει ότι η κεντρική φωτογραφία του θέματος, με πρωταγωνιστή τον Ιταλό, συνοδευόταν από την άκρως εμπρηστική λεζάντα για τον τεχνικό των «μπλε», η οποία έγραφε, «πρόσεχε τα βήματά σου: ο Αντσελότι είναι υπό πίεση».

«Ο κατηγορούμενος επέλεξε να δημοσιοποιήσει αυτή την ψευδή και άκρως επιζήμια για τον σύλλογο είδηση, στην οποία αναφερόταν ότι έχει δοθεί τελεσίγραφο στον κ. Κάρλο Αντσελότι, χωρίς να μπει στον κόπο να διασταυρώσει την εγκυρότητα των πληροφοριών πριν την δημοσιοποίησή τους, παρά την προφανή ευκολία με την οποία θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο, που άλλωστε αποτελεί μία από τις πλέον βασικές αρχές της δημοσιογραφίας», ανέφερε η κλήτευση.
Το δικηγορικό γραφείο που ανέλαβε την υπόθεση υποστηρίζει, μάλιστα, ότι η ενοχή της εφημερίδας αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι μόλις η Τσέλσι αντέδρασε, το δημοσίευμα «κατέβηκε» από την ιστοσελίδα της Daily Mirror, κάτι που εννοείται δεν γινόταν να συμβεί και με την έντυπη έκδοσή της. Οι δύο πλευρές αρνήθηκαν να σχολιάσουν κάτι πάνω στην υπόθεση, όμως ένας εκπρόσωπος του δικαστηρίου επιβεβαίωσε ότι ο φάκελος βρίσκεται στα χέρια του και σύντομα θα οριστεί δικάσιμος…

Πηγή: gossip-tv.gr