Η Εθνική Ελλάδας μετράει αντίστροφα πλέον για την πρεμιέρα της στο Eurobasket, με αντίπαλο την Κροατία την προσεχή Παρασκευή (2/9), και τα νέα δεν είναι ευχάριστα για τον Κώστα Αντετοκούνμπο αφού δεν πήρε μέρος στην πρώτη προπόνηση επί ιταλικού εδάφους, πράγμα που σημαίνει ότι ο Δημήτρης Ιτούδης δεν τον υπολογίζει για τον πρώτο αγώνα στη διοργάνωση.

Ο σέντερ της Εθνικής ομάδας ταλαιπωρείται από έναν ερεθισμό στην επιγονατίδα και σήμερα Τετάρτη δεν κατάφερε να προπονηθεί κανονικά, με τις πιθανότητες πλέον συμμετοχής του στο ματς της Παρασκευής με τους Κροάτες να είναι μηδαμινές. Από την περασμένη Πέμπτη (25/8) άλλωστε και τον τραυματισμό του στον αγώνα με τη Σερβία στο Βελιγράδι ο Κώστας Αντετοκούνμπο δεν έχει προπονηθεί.

Το ευχάριστο, τουλάχιστον, για τον Ιτούδη είναι ότι οι Κώστας Σλούκας, Γιώργος Παπαγιάννης και Ιωάννης Παπαπέτρου προπονήθηκαν κανονικά και προφανώς υπολογίζονται κανονικά, με την Ελλάδα να θέλει ένα δυναμικό ξεκίνημα στο Eurobasket ώστε να πάρει και την κατάλληλη ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια της διοργάνωσης, όπου ο στόχος είναι το μετάλλιο.