Η απόκτηση του Μπερνάρ έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στις τάξεις του Παναθηναϊκού και των οπαδών του, οι οποίοι παράλληλα περιμένουν να δουν τι θα γίνει με τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο, για τον οποίο ενδιαφέρεται έντονα η Σπόρτινγκ Λισαβόνας αλλά δεν έχει καταφέρει ακόμη να συμφωνήσει με τους πράσινους, οι οποίοι είναι αμετακίνητοι σε μια συγκεκριμένη απαίτησή τους και περιμένουν από τους Πορτογάλους να… προσαρμοστούν.

Η αλήθεια είναι πως οι φίλοι του Παναθηναϊκού επιθυμούν την παραμονή του 20χρονου μέσου, αφού έχει ταλέντο και πολλοί προβλέπουν ότι μπορεί να κάνει καλή καριέρα. Σε μια μεταγραφική περίοδο, όμως, δεν υπάρχουν μόνο οι αγορές παικτών αλλά και οι πωλήσεις, οι οποίες είναι πολύ σημαντικές για τα οικονομικά των ομάδων. Και για τους πράσινους που έχουν χάσει στο παρελθόν παίκτες αξίας με λίγα λεφτά, το να έρχεται μια πρόταση ύψους 5 εκατ. ευρώ (4 συν ένα εκατ. ευρώ με τη μορφή μπόνους) δεν είναι κάτι που μπορούν να προσπεράσουν εύκολα.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, επομένως, ότι οι πιθανότητες είναι υπέρ της ολοκλήρωσης της μεταγραφής του Αλεξανδρόπουλου στη Σπόρτινγκ. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία όμως, επίσης, ότι οι κυπελλούχοι Ελλάδας δεν πρόκειται να πουν το «ναι» αν δεν πάρουν όλα όσα θέλουν. Και αυτό που θέλουν, συγκεκριμένα, είναι υψηλότερο ποσοστό μεταπώλησης. Η Σπόρτινγκ προσφέρει το 10% αλλά αυτό δεν ικανοποιεί τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ζητάει το 25%. Και αυτό δεν το διαπραγματεύεται, όπως ενημέρωσε την ομάδα της Λισαβόνας.

Στην πράσινη ΠΑΕ πιστεύουν πολύ στον Αλεξανδρόπουλο, όπως πιστεύουν και στην ικανότητα της Σπόρτινγκ να πουλάει καλά. Ακριβά. Είναι σίγουροι, επομένως, ότι οι Πορτογάλοι θα πάρουν ένα μεγάλο ποσό από αυτόν στο μέλλον, οπότε θέλουν να αυξήσουν και το ποσοστό που τους αναλογεί. Αν, επομένως, η Σπόρτινγκ δεν δεχθεί το 25%, ο Παναθηναϊκός δεν θα πει «ναι». Εκτός κι αν οι Πορτογάλοι ανεβάσουν το στάνταρντ ποσό που προσφέρουν…

Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος

Περιμένει ο παίκτης…

Όπως και να έχει, με τη μεταγραφική περίοδο να πλησιάζει στο τέλος της, αφού απέχουμε λίγες μέρες πλέον, θα υπάρξουν δεδομένα εξελίξεις. Κάτι που ξέρει και ο ίδιος ο Αλεξανδρόπουλος, ο οποίος απαντάει συνεχώς στις ερωτήσεις των συμπαικτών του λέγοντας τους πως «είναι κοντά η συμφωνία, όλα δείχνουν Σπόρτινγκ». Την ίδια ώρα, τα πορτογαλικά ΜΜΕ δίνουν μια άλλη διάσταση στο θέμα, υποστηρίζοντας ότι ανάμεσα στις δύο ομάδες υπάρχει μια διαφορά της τάξης των 500.000 ευρώ.

Δεν αναφέρονται, δηλαδή, στο ποσοστό μεταπώλησης αλλά στο στάνταρντ ποσό που θα εξασφαλίσουν οι πράσινοι. Είτε έτσι είτε αλλιώς, η ουσία δεν αλλάζει. Παναθηναϊκός και Σπόρτινγκ είναι κοντά στο deal για τον Αλεξανδρόπουλο, αλλά ακόμη δεν υπάρχει συμφωνία. Και δεν πρόκειται να υπάρξει, λένε στην ΠΑΕ, αν οι Πορτογάλοι δεν ικανοποιήσουν όλα τα αιτήματα των πράσινων. Οι οποίοι, παράλληλα, έχουν επαφές με υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους, αφού θέλουν να είναι έτοιμοι για να ανακοινώσουν άμεσα τον αντικαταστάτη του 20χρονου χαφ.