Με τον Τάσο Μπακασέτα να προέρχεται από τραυματισμό και να μπαίνει αργά ως αλλαγή, η Τραμπζονσπόρ έμεινε στο 0-0 με την Κοπεγχάγη του Κάρλος Ζέκα -στη ρεβάνς της ήττας της με 2-1 στη Δανία- και δεν προκρίθηκε στους ομίλους του Champions League, στους οποίους θα είναι η Ρέιντζερς μετά την εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί της Αϊντχόφεν, μία εβδομάδα μετά το 2-2 στη Γλασκώβη.

Το 2-1 με το οποίο είχε επικρατήσει στο πρώτο παιχνίδι η Κοπεγχάγη άφηνε ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς στην Τουρκία, αλλά τα πράγματα δεν ήταν καλά για την ομάδα της Τραπεζούντας, αφού ο Μπακασέτας, ο καλύτερος παίκτης της δηλαδή, προερχόταν από τραυματισμό, δεν ήταν 100% έτοιμος και μπήκε ως αλλαγή στο 79ο λεπτό. Έτσι, οι πιθανότητες της Τραμπζονσπόρ για πρόκριση ήταν από την αρχή μειωμένες και τελικά όντως έμεινε εκτός ομίλων -και θα συνεχίσει στο Europa League- αφού το 0-0 έμεινε ως το τέλος.

Μαζί με την Κοπεγχάγη, την πρόκριση στους ομίλους του Champions League πήρε και η Ρέιντζερς μετά την εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί της Αϊντχόφεν. Οι πιθανότητες ήταν μοιρασμένες μετά το 2-2 στη Γλασκώβη, με τους Ολλανδούς να έχουν ευκαιρίες προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και τους Σκωτσέζους να έχουν δοκάρι στο 57′ με τον Λόρενς, πριν σκοράρουν τελικά στο 60′ με τον (πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ) Τσόλακ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος της άμυνας, για να κρατήσουν στη συνέχεια το 0-1 και να πάρουν την πρόκριση.