Έτοιμη να ανακοινώσει ποινές σε 10 ποδοσφαιρικά κλαμπ, ενώ παράλληλα άλλα τόσα είναι υπό έλεγχο, είναι η UEFA σύμφωνα με ρεπορτάζ των Times, στο οποίο αναφέρονται και τα ονόματα κάποιων εξ αυτών των ομάδων αλλά και το τι θα προβλέπουν αυτές οι ποινές.

Δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας L’Equipe ανέφερε πριν λίγες μέρες ότι οι Παρί Σεν Ζερμέν και Μαρσέιγ θα τιμωρηθούν με πρόστιμο από την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία λόγω παραβιάσεων του Financial Fair Play και κινδυνεύουν ακόμη και με αποκλεισμό από την Ευρώπη αν δεν διορθώσουν την κατάσταση μέσα στην επόμενη τριετία.

Τώρα είναι η σειρά των Times να ασχοληθούν με το θέμα και αυτό που αναφέρουν ότι πλην των δύο γαλλικών ομάδων, θα τιμωρηθούν σύντομα άλλες οκτώ. Από αυτές τις οκτώ, αναφέρονται τα ονόματα των Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους, Ιντερ, Ρόμα και Άρσεναλ, με το πρόβλημα να είναι το ίδιο: Παραβίαση κανονισμών του Financial Fair Play την περίοδο της έκρηξης της πανδημίας, όταν οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι έχασαν τρελά λεφτά.

Το ρεπορτάζ των Times, μάλιστα, αναφέρει και τις ποινές και το πώς αυτές μπορεί να διαφέρουν από ομάδα σε ομάδα. Για Παρί και Μαρσέιγ, ενδεικτικά, γίνεται λόγος για πρόστιμο, ενώ οι Ίντερ και Ρόμα, γράφουν οι Βρετανοί, ενδέχεται να τιμωρηθούν και με κάποιους περιορισμούς είτε στις μεταγραφές είτε στον αριθμό των παικτών που θα μπορούν να δηλώσουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Όσο για τις Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους, πάνε για πρόστιμο, αλλά η δική τους περίπτωση είναι ιδιαίτερη, αφού μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης έχουν ανοιχτή κόντρα με την UEFA για το θέμα της ευρωπαϊκής Super League, έχοντας προσφύγει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως και να έχει, υπό έλεγχο βρίσκονται άλλα δέκα ποδοσφαιρικά κλαμπ και αναμένεται, τους επόμενους μήνες, να ανακοινωθούν νέες κυρώσεις.