Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε την Λίβερπουλ για πρώτη φορά από το 2018 καθώς επικράτησε με 2-1 στο «Ολντ Τράφορντ» για την 3η αγωνιστική της Premier League. Μάλιστα, πλέον, προκάλεσε κρίση στη μεγάλη της αντίπαλο.

Αυτό γιατί η Λίβερπουλ δεν έχει νίκη μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα Αγγλίας. Στις δύο προηγούμενες αγωνιστικές έφερε ισοπαλίες με τη Φούλαμ (2-2 εκτός έδρας) και την Κρίσταλ Πάλας (1-1 εντός έδρας).

Μετά τις δύο ήττες από την Μπράιτον (2-1 εντός έδρας) και την Μπρέντφορντ (4-0 εκτός έδρας), ο προπονητής Έρικ τεν Χαχ αποφάσισε να κάνει αλλαγές. Έμειναν εκτός ο επιθετικός Κριστιάνο Ρονάλντο (μπήκε στο 86′) κι ο κεντρικός αμυντικός Χάρι Μαγκουάιρ.

Η παρουσία του Άντονι Ελάνγκα στο πλάι των Μάρκους Ράσφορντ και Τζέιντον Σάντσο στη γραμμή κρούσης έδωσε μεγαλύτερη ταχύτητα και ευελιξία στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η συμμετοχή του Ραφαέλ Βαράν, πάλι, βελτίωσε την αμυντική λειτουργία των «κόκκινων διαβόλων».

Με τα λεπτά να κυλούν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέκτησε αυτοπεποίθηση καθώς έβλεπε ότι η πίεσή της απέδιδε καρπούς με την Λίβερπουλ να έχει ολοένα και περισσότερα προβλήματα ν’ αναπτυχθεί. Στο 16′ έπειτα από ωραία ομαδική συνεργασία και καταπληκτική προσωπική ενέργεια, όπου… ξάπλωσε τον Τζέιμς Μίλνερ μέσα στην περιοχή, ο Τζέιντον Σάντσο άνοιξε το σκορ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνέχισε να παίζει πολύ καλύτερα από την αντίπαλό και έχασε άλλη μια σημαντική ευκαιρία στο 25′. Σταδιακά η Λίβερπουλ βρήκε τα πατήματά της και τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που της έβαλε η γηπεδούχος. Άγγιξε την ισοφάριση σε δύο περιπτώσεις, αλλά οι δύο ομάδες πήγαν στ’ αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άρχισε και πάλι καλύτερα και προτού προσαρμοστεί η Λίβερπουλ, ο Μάρκους Ράσφορντ σκόραρε το 2-0 στο 53ο λεπτό. Από εκεί κι έπειτα οι «κόκκινοι» αποφάσισαν να παίξουν τα ρέστα τους, αλλά επηρεασμένοι από τις σημαντικές απουσίες τους δεν κατάφεραν παρά να μειώσουν με τον Μοχάμεντ Σαλάχ στο 81′.

Να σημειώσουμε ότι ο Κώστας Τσιμίκας αγωνίστηκε για την Λίβερπουλ ως αλλαγή. Μπήκε στο 85′ αντί του Άντι Ρόμπερτσον.

Η νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σαφώς δεν λυνει τα προβλήματά της και ούτε θα αλλάξει τη συμπεριφορά των οπαδών της προς την οικογένεια Γκλέιζερ – άλλωστε πριν το ματς υπήρχε ένταση στην πορεία διαμαρτυρίας εναντίον τους – αλλά ίσως είναι μια αρχή.

Πριν το ματς, στο μεταξύ, παρουσιάστηκε ο Κασεμίρο, το νέο απόκτημα της ομάδας, στο κοινό του «Ολντ Τράφορντ», ενώ μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται και η ολοκλήρωση της αγοράς του επιθετικού Άντονι από τον Άγιαξ για ποσό που θα πλησιάζει τα 100 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ.