Ο Τζακ Ντρέιπερ θα είναι ο πρώτος αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στο τουρνουά τένις του Μόντρεαλ. Ο Έλληνας σούπερ σταρ που έχει στόχο τη διάκριση στη διοργάνωση θα αρχίσει στο δεύτερο γύρο.

Ο 20χρονος Βρετανός, νούμερο 82 της παγκόσμιας κατάταξης, ξεπέρασε με 2-0 τον Γάλλο Ούγκο Γκαστόν σε ματς που διεξήχθη σε… δύο μέρες (διεκόπη λόγω βροχής) και πήρε την πρόκριση για να παίξει με τον Στέφανο Τσιτσιπά. Αυτή θα είναι και η πρώτη τους συνάντηση καθώς στο παρελθόν δεν έχουν τεθεί αντιμέτωποι.

Ο 23χρονος Έλληνας σταρ, νούμερο πέντε της παγκόσμιας κατάταξης και νούμερο τρία του ταμπλό του τουρνουά του Μόντρεαλ, λογαριάζεται ως το φαβορί στο συγκεκριμένο ματς. Σε περίπτωση επικράτησής του ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αναμετρηθεί με το νικητή του ζευγαριού Γκαέλ Μονφις-Μαξίμ Κρεσί. Να σημειώσουμε πως πρόσφατα προπονήθηκε με τον Μονφίς στις εγκαταστάσεις του Πατρίκ Μουράτογλου στη νότια Γαλλία.

Για τον Στέφανο Τσιτσιπά το παιχνίδι με τον Τζακ Ντρέιπερ, το οποίο αρχικά είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί τα ξημερώματα της Πέμπτης (11/8 και όχι πριν από τις 03:00) σηματοδοτεί την επιστροφή του στα courts μετά τον αποκλεισμό του στον 3ο γύρο του Wimbledon από τον Νικ Κύργιο τον περασμένο μήνα.

Ο «Στεφ» έκτοτε έκανε ολιγοήμερες διακοπές και επέστρεψε στις σκληρές προπονήσεις προκειμένου να φτάσει στο 100% των δυνατοτήτων του στο US Open, το τελευταίο Grand Slam τουρνουά της χρονιάς, που αρχίζει στα τέλη του Αυγούστου.

Στο τουρνουά του Μόντρεαλ, τώρα, θέλει να φτάσει μακριά και η απουσία των Νόβακ Τζόκοβιτς, Ράφα Ναδάλ κι Αλεξάντερ Ζβέρεφ, σαφώς αυξάνουν τις πιθανότητές του να φτάσει μακριά μιας και καλύτεροι από εκείνον τη δεδομένη χρονική περίοδο θεωρούνται μονάχα το νούμερο ένα του κόσμου και του ταμπλό, Ντανίλ Μεντβέντεφ και το νούμερο δύο του ταμπλό, το «παιδί-θαύμα» του παγκοσμίου τένις, ο Κάρλος Αλκαράθ.