Η Μπάγερν Μονάχου πούλησε τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στη Μπαρτσελόνα για 50 εκατ. ευρώ και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να κινηθεί ακόμη πιο άνετα στη μεταγραφική περίοδο, με τις τελευταίες πληροφορίες να λένε ότι τα προσεχή 24ωρα θα κάνει την πιο ακριβή μεταγραφή της ιστορίας της, αγοράζοντας τον Ματάις Ντε Λιχτ από τη Γιουβέντους.

Οι Βαυαροί είχαν φροντίσει και είχαν βρει εκ των προτέρων τον αντικαταστάτη του Πολωνού φορ, ο οποίος ήθελε να φύγει, αποκτώντας τον Σαντιό Μανέ από τη Λίβερπουλ. Στόχος τους, όμως, ήταν και είναι να αποκτήσουν και έναν κεντρικό αμυντικό για βασικό, εστιάζοντας στον Ντε Λιχτ.

Οι πρώτες συζητήσεις με τη Γιούβε δεν οδήγησαν σε συμφωνία, αφού οι Γερμανοί πρόσφεραν 60+10 εκατ. ευρώ (τα 10 εκατ. ευρώ ως μπόνους) και οι Ιταλοί ζήτησαν 90, αλλά τα προσεχή 24ωρα το deal, όπως όλα δείχνουν, θα κλείσει. Και θα κλείσει επειδή η Μπάγερν αποφάσισε να ανεβάσει την προσφορά της στα 75 εκατ. ευρώ συν μπόνους, με τα οποία θα φτάσει στα 90 εκατ. ευρώ που θέλει η Γιούβε.

Έτσι, ο 22χρονος Ολλανδός κεντρικός αμυντικός, ο οποίος έχει συμφωνήσει για συμβόλαιο ως το 2027 με ετήσιες απολαβές στα 12 εκατ. ευρώ, θα αποτελέσει την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Μπάγερν.