Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του Άνταμ Γκέζντα Σέριν από τη Νυρεμβέργη προκειμένου να καλύψει το κενό που άφησε η αποχώρηση του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς στον χώρο του κέντρου, αλλά έχει ανοιχτά αρκετά μεταγραφικά μέτωπα αυτή τη στιγμή και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει ξεκαθαρίσει τι θέλει για κάθε παίκτη που θα αποκτηθεί ως το τέλος του καλοκαιριού.

Οι πράσινοι μπήκαν στο φετινό καλοκαίρι έχοντας ένα προβάδισμα σε σχέση με τους αντιπάλους: Η ομάδα ήταν σχεδόν έτοιμη και ο στόχος ήταν απλά να γίνουν λίγες και προσεκτικές κινήσεις. Να γίνει αναβάθμιση του ρόστερ με την αποχώρηση παικτών που δεν υπολογίζονταν και την απόκτηση άλλων, προφανώς καλύτερων. Τα πράγματα, όμως, δεν εξελίσσονται πάντα όπως τα θες και αυτό το διαπίστωσαν και στον Παναθηναϊκό, με περιπτώσεις όπως αυτές του Γκατσίνοβιτς ή του Φραν Βέλεθ.

Ετσι, οι πράσινοι έχασαν μέρος του πλεονεκτήματός τους και είναι σε αναζήτηση παικτών που θα καλύψουν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί, όπως και αυτά που ήδη υπήρχαν. Τι ψάχνει, όμως, ο Παναθηναϊκός στο υπόλοιπο του καλοκαιριού; Τι στυλ παικτών θέλει να αποκτήσει; Τι χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχει ο κάθε παίκτης, ανάλογα με τη θέση του, από αυτούς που θα φορέσουν τη φανέλα με το τριφύλλι;

Παναθηναϊκός

Τα «θέλω» του Γιοβάνοβιτς

Όλες τις απαντήσεις, φυσικά, τις έχει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στις μεταγραφές. Δεν υπάρχει περίπτωση να αποκτηθεί παίκτης αν πρώτα δεν έχει δώσει το ok ο Σέρβος προπονητής, ο οποίος απολαμβάνει της απόλυτης εμπιστοσύνης της διοίκησης. Και αυτά που θέλει ο Γιοβάνοβιτς για τους παίκτες που θα αποκτηθούν, όπως είπε ο Τάσος Νικολογιάννης στον ΣΠΟΡ FM, είναι τα εξής…

Για τον κεντρικό αμυντικο ο προπονητής του Παναθηναϊκού θέλει να είναι ψηλός, με δυνατή σωματοδομή και να βοηθάει στο να γίνει παιχνίδι από πίσω, να είναι καλός δηλαδή με τη μπάλα στα πόδια. Για το 10άρι, αυτό που θέλει ο Γιοβάνοβιτς είναι να σκοράρει εύκολα και να μοιράζει γκολ, να δίνει ασίστ, το ίδιο εύκολα. Για το 8άρι θέλει έναν παίκτη που δεν θα είναι τόσο θεαματικός, όσο ουσιαστικός, ομαδικός, θα κάνει τη δουλειά για την ομάδα ακόμη κι αν δεν ξεχωρίζει με τις ντρίμπλες του.

Σε ό,τι αφορά τον εξτρέμ, δεν θα πρέπει απλά να είναι καλός στο ένας εναντίον ενός αλλά να έχει και επαφή με τα δίχτυα, όπως για παράδειγμα οι Αϊτόρ και Παλάσιος, ενώ το μεγάλο στοίχημα είναι ο σέντερ φορ. Αυτή είναι η πιο κομβική μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό της νέας σεζόν και στις τάξεις του τριφυλλιού ξέρουν ότι δεν έχουν περιθώριο λάθους. Θα πρέπει, δηλαδή, να είναι πεπεισμένοι… 1000% ότι ο επιθετικός που θα επιλεγεί, θα είναι και ο κατάλληλος. Θα είναι έτοιμος να κάνει τη διαφορά.