Το ξεκίνημα του καλοκαιριού ήταν καλό για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ανακοίνωνε μεταγραφές και ανανεώσεις συμβολαίων δείχνοντας να τα έχει βάλει όλα σε μια σειρά, αλλά τις τελευταίες μέρες το κλίμα αλλάζει λόγω των περιπτώσεων των Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και Φραν Βέλεθ, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να έχει ξεχωρίσει δύο παίκτες σε ό,τι αφορά την αντικατάσταση του Ισπανού αμυντικού.

Οι πράσινοι ήταν με διαφορά η πιο δραστήρια ομάδα στον μεταγραφικό τομέα όταν μπήκε ο Ιούνιος και η αλήθεια είναι ότι συνεχίζει, σχεδόν καθημερινά, να έχει εξελίξεις, αλλά αυτές δεν είναι μόνο θετικές πλέον. Υπάρχουν και οι αρνητικές, αφού ο Γκατσίνοβιτς φέρεται να είναι κοντά στην ΑΕΚ, ενώ έχει υπάρξει συμφωνία με την Αλ Φατέχ για την πώληση του Βέλεθ. Αν τελικά, όντως, χαθούν και οι δύο παίκτες, τότε το πλήγμα θα είναι σοβαρό για τον Παναθηναϊκό, με δεδομένο ότι αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν και ο Λούκας Βιγιαφάνιες. Μείον τρεις παίκτες, δηλαδή, σε σχέση με την τελευταία σεζόν.

Όχι και ό,τι καλύτερο, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, με το ενδιαφέρον να περιορίζεται στο ποιοι θα τους αντικαταστήσουν. Και μπορεί για τον Γκατσίνοβιτς να είναι νωρίς ακόμη για να γίνει γνωστό κάτι, αλλά σε ό,τι αφορά την αντικατάσταση του Βέλεθ είναι γνωστά δύο ονόματα αμυντικών που ενδιαφέρουν πολύ τους πράσινους και γι’ αυτό είναι και πάνω-πάνω στη λίστα. Από τη στιγμή που αρέσουν στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, άλλωστε, για τη διοίκηση είναι… νόμος ότι είναι πολύ καλοί παίκτες.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Ένας Ισλανδός και ένας Βραζιλιάνος

Ποιοι είναι, όμως, αυτοί οι δύο αμυντικοί; Η απάντηση είναι η εξής: Χόρντουρ Μάγκνουσον και Ραούλ Γκουστάβο. Ο πρώτος είναι 29 ετών, Ισλανδός, αρχηγός της εθνικής ομάδας της χώρας του και φέτος αγωνιζόταν στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, από την οποία μένει ελεύθερος την 1η Ιουλίου. Ακόμη κι αν δεσμευόταν με συμβόλαιο, πάντως, ο Παναθηναϊκός ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα και πάλι θα μπορούσε να τον αποκτήσει, έστω με δανεισμό, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Το γεγονός, όμως, ότι μένει ελεύθερος κάνει πιο βατό το δρόμο προς την απόκτησή του.

Ο δεύτερος είναι 23 ετών, Βραζιλιάνος και αγωνίζεται στην Κορίνθιανς, η οποία τον κοστολογεί στα 3 εκατ. ευρώ. Το θέμα του Ραούλ Γκουστάβο, μάλιστα, είχε έρθει για πρώτη φορά στο προσκήνιο στις 14 Ιουνίου, όταν ο πρόεδρος της βραζιλιάνικης ομάδας, Ντουίλιο Μοντέιρο Άλβες, είχε δηλώσει ότι για τον παίκτη ενδιαφέρονται ελληνικές και ιταλικές ομάδες. Άγνωστο ποιες είναι οι ιταλικές, οι ελληνικές όμως είναι οι Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, στις οποίες προτάθηκε ο Βραζιλιάνος αμυντικός.

Πέραν αυτών των δύο περιπτώσεων, από την πράσινη ΠΑΕ λένε ότι υπάρχει ακόμη ένας Βραζιλιάνος στόπερ που αρέσει πολύ, αλλά δεν έχει διαρρεύσει το παραμικρό σε ό,τι αφορά το όνομά του.