Σε μια κίνηση που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις, θετικές και αρνητικές, σχεδιάζει να προχωρήσει η Χιρόνα, η οποία εξασφάλισε την άνοδο στη La Liga και θέλει να γίνει η πρώτη ομάδα που θα καθιερώσει εξέδρα για σκύλους στο γήπεδό της, όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος του κλαμπ.

Η Χιρόνα εξασφάλισε την άνοδο στην 1η κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου μέσω των πλέι οφ και προχώρησε σε χορηγική συμφωνία με την εταιρεία τροφών και φροντίδας κατοικίδιων ζώων, ονόματι Gosbi. Μια συμφωνία η οποία δίνει τη δυνατότητα στη Χιρόνα να προσπαθήσει να γίνει η πρώτη ομάδα στον κόσμο που θα καθιερώσει εξέδρα για σκύλους στο γήπεδό της.

«Υπάρχουν μια σειρά από κρατικούς κανονισμούς σχετικά με τον τρόπο πρόσβασης σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Μελετάται, όμως, το αν είναι δυνατόν να φιλοξενηθούν σκύλοι σε συγκεκριμένο χώρο στο γήπεδο. Έτσι ώστε να υπάρχει χώρος για όλους και το γήπεδο να είναι οικογενειακός χώρος και επίσης χώρος σεβασμού των ζώων», είπε στη Marca ο διευθύνων σύμβουλος του κλαμπ και συνέχισε, αναφορικά με τη χορηγική συμφωνία με την Gosbi.

«Δεν είναι ένα καθαρά εμπορικό μήνυμα. Πηγαίνει παραπέρα. Μας βοηθούν να δώσουμε ένα μήνυμα για να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία για τον σεβασμό των ζώων. Είναι μια χορηγία που υπερβαίνει κατά πολύ το να βάλεις το σήμα και το λογότυπό σου στη φανέλα της Χιρόνα».