Τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου καλά για τον Στέφανο Τσιτσιπά στο τουρνουά της Στουτγκάρδης, όπου αποκλείστηκε στους προημιτελικούς από τον Άντι Μάρεϊ, αλλά η ζωή συνεχίζεται και ο Έλληνας τενίστας άρχισε με νίκη τις υποχρεώσεις του στο Χάλε, νικώντας με 2-1 σετ τον Μπενζαμέν Μπονζί.

Ο Γάλλος είναι στο Νο52 της παγκόσμιας κατάταξης και ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Τσιτσιπά, ο οποίος κατάφερε να κάνει το πρώτο σετ δικό του έπειτα από μεγάλη μάχη, αφού οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους και όλα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ, όπου ο Έλληνας ήταν πιο ψύχραιμος.

Στο δεύτερο σετ, όμως, όλα πήγαν στραβά για τον Τσιτσιπά, ο οποίος δεν κράτησε ούτε μία φορά το σερβίς του και τελικά το έχασε με 6-1, για να γίνει το 1-1 και όλα να κριθούν στο τρίτο και τελευταίο σετ.

Εκεί, ο Μπονζί απείλησε αμέσως με break αλλά τελικά αυτό το έκανε ο Στέφανος, ο οποίος βρέθηκε να προηγείται με 3-1 στα games και τελικά κράτησε το σερβίς του και με 6-3 έκανε το 2-1 στα σετ και προκρίθηκε στους «16», όπου θα αντιμετωπίσει τον Νικ Κύργιο.

Τα σετ: 7-6, 1-6, 6-3