Τέταρτος αγώνας στο Nations League και τέταρτη νίκη για την Εθνική Ελλάδας, η οποία υποδέχθηκε το Κόσοβο στο κατάμεστο Πανθεσσαλικό Στάδιο και με γκολ των Γιακουμάκη και Μάνταλου, οι οποίοι μπήκαν ως αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης, επικράτησε με 2-0 και παίρνει την 1η θέση του ομίλου της.

Μετά τα αναγνωριστικά πρώτα λεπτά, η Εθνική ομάδα πήρε σιγά-σιγά τον έλεγχο του παιχνιδιού και ήταν αρκετά ορεξάτη, κλέβοντας μπάλες στο χώρο του κέντρου και βγαίνοντας εύκολα μπροστά. Το κακό ήταν ότι δεν μπορούσε το ίδιο εύκολα να σκοράρει κιόλας, αφού στο 17′ ο Μούριτς απέκρουσε το σουτ του Μπακασέτα που βρήκε και σε αντίπαλο.

Όπως και να έχει, ήταν η πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ και η δεύτερη ήρθε λίγα λεπτά μετά, στο 20′, με το σλάλομ του Σιώπη που δεν κατάφερε όμως να βρει στόχο με το τελείωμά του.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πατούσε καλύτερα από ό,τι στα προηγούμενα παιχνίδια της και έψαχνε τον τρόπο για να πλησιάσει στο γκολ, είτε από τα άκρα είτε από τον άξονα, με τον Μπακασέτα να παίρνει νέα πρωτοβουλία στο 28′ και να στέλνει τη μπάλα ελάχιστα άουτ με το δυνατό σουτ που επιχείρησε.

Στο 36′ ήταν η σειρά του Μαυροπάνου να απειλήσει αλλά η μπάλα έφυγε άουτ μετά το σουτ που έκανε από το ύψος της περιοχής, για να ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο χωρίς γκολ τελικά αλλά με μια ακόμη ευκαιρία, μεγάλη, του Μπακασέτα στο 41ο λεπτό μετά τη λάθος αντίδραση του αμυντικού.

Οι δύο προπονητές έκαναν από μία αλλαγή με την έναρξη του β’ μέρους, με τον Πογέτ να βγάζει τον Χατζηγιοβάνη για να βάλει τον Μάνταλο και στο 59′ προχώρησε και στη δεύτερη, με τον Γιακουμάκη να παίρνει τη θέση του Παυλίδη. Και τελικά οι δύο που μπήκαν ήταν και αυτοί που έκαναν τη διαφορά.

Στο 71′ -και ενώ μέχρι τότε δεν είχε γίνει κάτι τρομερό στο δεύτερο ημίχρονο- ο Μάνταλος σέντραρε και ο Γιακουμάκης με ωραία κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, φέρνοντας την Ελλάδα αγκαλιά με τη νίκη.

Μια νίκη που οριστικοποιήθηκε στο… 99′, όταν το Κόσοβο είχε φάουλ, ο τερματοφύλακας Μούριτς προωθήθηκε και τελικά η μπάλα κατέληξε στον Μάνταλο και αυτός την έστειλε στην κενή εστία για το 2-0.

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Μπακασέτας (85′ Γιαννούλης), Σιώπης, Μπουχαλάκης (77′ Κουρμπέλης), Χατζηγιοβάνης (46′ Μάνταλος), Μασούρας (85′ Αλεξανδρόπουλος), Παυλίδης (59′ Γιακουμάκης).

Κόσοβο: Μούριτς, Ντομγκιόνι, Ραχμάνι, Κριεζίου, Αλίτι, Μπιτίγκι (77′ Ζενέλι), Μουσλία (59′ Ιντρίζι), Μπερίσα, Ρουντάνι (46′ Λοσάι), Μουρίκι, Ρασίτσα (90′ Σαχίτι).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ελλάδα – Κόσοβο 2-0
Βόρεια Ιρλανδία – Κύπρος 2-2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Ελλάδα 12
  2. Κόσοβο 6
  3. Κύπρος 2
  4. Β. Ιρλανδία 2