Μπορεί η μεταγραφική περίοδος να μην έχει αρχίσει ακόμη επισήμως, στην ΑΕΚ όμως δεν έχουν χρόνο για χάσιμο, αφού ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Κάτι που έχει ήδη δείξει με τις ως τώρα κινήσεις του και αναμένεται να το δείξει και τις προσεχείς μέρες με ακόμη δύο συμφωνίες.

Από τη στιγμή που η Ένωση έμεινε εκτός Ευρώπης, ήταν αναμενόμενο ότι ο διοικητικός ηγέτης θα… έπαιρνε κεφάλια. Ήταν δεδομένο ότι θα έπαιρνε την απόφαση για αλλαγές, ελπίζοντας ότι αυτή τη φορά θα βρει τη «μαγική συνταγή» και όλα θα πάνε καλά. Η σεζόν που έρχεται άλλωστε, όπως έχει αναφερθεί κι άλλες φορές, δεν είναι σαν όλες τις άλλες για την ΑΕΚ. Δεν θα μπορούσε να είναι σαν όλες τις άλλες, από τη στιγμή που είναι αυτή στην οποία θα επιστρέψει στη Νέα Φιλαδέλφεια, θα μπει στο νέο γήπεδό της, την ΟΠΑΠ Arena.

Αυτός, από μόνος του, είναι εξαιρετικά σοβαρός λόγος για να θέλουν όσο τίποτα άλλο στην Ένωση να παρουσιάσουν μια ομάδα καλύτερη. Βελτιωμένη, ενισχυμένη, δυνατή και έτοιμοι να διεκδικήσει σοβαρά τους στόχους της. Για να συμβεί, όμως, αυτό, θα πρέπει να δουλέψει καλά η διοίκηση. Η ΠΑΕ. Οι άνθρωποι που θα πρέπει να τρέξουν την ομάδα. Και αυτή δεν είναι μια ευθύνη που θα την αναλάβει μόνο ο Ράντεκ Κουχάρσκι ως τεχνικός διευθυντής. Αυτή είναι μια ευθύνη που θα πέσει στις πλάτες κι άλλων, όπως για παράδειγμα οι… Μπρούνο Άλβες και Έιντουρ Γκούντγιονσεν.

Σε συζητήσεις με την ΑΕΚ είναι ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν

Σίγουρος ο Πορτογάλος, αισιοδοξία για τον Ισλανδό

Οι δύο πρώην παίκτες των κιτρινόμαυρων, ο Πορτογάλος αμυντικός και ο Ισλανδός επιθετικός, είναι σε επαφές με τον Μελισσανίδη εδώ και καιρό. Ειδικά ο Άλβες, για τον οποίο τα ρεπορτάζ εδώ και… μήνες αναφέρουν πως υπάρχει ενδιαφέρον από την ΑΕΚ. Στην Ένωση, όμως, δεν τον θέλουν ως ποδοσφαιριστή. Ο ίδιος, άλλωστε, έχει πάρει την απόφαση να βάλει τέλος στην καριέρα του και αναμένεται να το ανακοινώσει από μέρα και μέρα. Και από τη στιγμή που θα το κάνει αυτό, θα έχει ανοίξει ο δρόμος για να επιστρέψει στον δικέφαλο αετό αλλά ως παράγοντας πλέον.

Η έκπληξη, επομένως, δεν είναι οι συζητήσεις με τον Άλβες. Η έκπληξη είναι οι συζητήσεις με τον Γκούντγιονσεν, ο οποίος δεν έχει και τις καλύτερες αναμνήσεις από την Ελλάδα, αφού είχε σταθεί άτυχος με έναν σοβαρό τραυματισμό. Έχει πολύ καλές αναμνήσεις, όμως, από τους οπαδούς της ΑΕΚ, για την οποία ξέρει ότι δεν έχει πλέον τα διοικητικά και οικονομικά προβλήματα του τότε. Έτσι, οι πληροφορίες λένε ότι οι συζητήσεις με τον Μελισσανίδη για να αναλάβει κι αυτός πόστο, γίνονται σε πολύ καλό κλίμα.

Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα υπάρξει και συμφωνία. Ο Γκούντγιονσεν, άλλωστε, εργάζεται για την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ισλανδίας, ενώ έχει ειδική συνεργασία και με την Τσέλσι. Οι πιθανότητες, όμως, αυτή τη στιγμή, δείχνουν να είναι υπέρ της ΑΕΚ. Η οποία ΑΕΚ, ιδανικά, θα ήθελε να ανακοινώσει εντός της προσεχούς εβδομάδας τη συμφωνία και με τους δύο.