Ο Λιονέλ Μέσι μίλησε για πρώτη φορά σχετικά με την περιπέτεια της υγείας του αφότου νόσησε με κορονοϊό. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου αποκάλυψε πως πέρασε δύσκολα κι αυτό, φυσικά, επηρεάσε και το επίπεδο της απόδοσής του. Ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν βρέθηκε θετικός στην Covid-19 μετά την αλλαγή του χρόνου και απουσίασε από τρία παιχνίδια, δύο για την Ligue 1 και ένα για το Κύπελλο.

«Μου άφησε κάποια προβλήματα στους πνεύμονες. Επέστρεψα γρήγορα και για περίπου ενάμιση μήνα δεν μπορούσα να τρέξω», τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο της πατρίδας του TyC Sports ενόψει της «Finalissima», της νέας διοργάνωσης που δημιούργησαν από κοινού η UEFA με την CONMEBOL και αναμετριούνται οι κάτοχοι του EURO και του Copa America. Απόψε (1/6, 21:45) στο «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου, η Αργεντινή θα παίξει με την Ιταλία.

«Γύρισα πιο γρήγορα από ό,τι θα έπρεπε και τα πράγματα χειροτέρεψαν, με αποτέλεσμα να με πάει ακόμη πιο πίσω. Όμως δεν μπορούσα να το αντέξω άλλο. Ήθελα να τρέξω, να προπονηθώ και να ξαναρχίσω να παίζω. Και τελικά έγινα χειρότερα», συνέχισε ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος δήλωσε πως φέτος δεν μπορεί να υπάρξει οποιοσδήποτε άλλος νικητής της Χρυσής Μπάλας πέραν του Καρίμ Μπενζεμά της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο 35χρονος επιθετικός είχε μια μάλλον απογοητευτική πρώτη σεζόν στο «Παρκ ντε Πρενς», παρόλο που η ομάδα του κατέκτησε το πρωτάθλημα της Γαλλίας. Ο ίδιος παραδέχθηκε πως δυσκολεύτηκε πολύ να προσαρμοστεί στην αρχή. Έπειτα, με τις ανακατατάξεις που έγιναν στο καλεντάρι όποτε έπαιζε με την Αργεντινή αναγκαζόταν να χάσει ματς με την ομάδα του. Σε 34 συμμετοχές μέτρησε 11 γκολ και 14 ασίστ – όχι ακριβώς τα… νούμερα που μας είχε συνηθίσει με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.

Ο ίδιος, πάντως, εμφανίστηκε σίγουρος πως τα πράγματα θα βελτιωθούν τη νέα σεζόν. «Θα είναι διαφορετικά. Πλέον ξέρω καλά την ομάδα, την πόλη, νιώθω πιο άνετα με τους συμπαίκτες μου και είμαι σίγουρος πως θα είναι διαφορετικά», δήλωσε. Βέβαια, αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα των γαλλικών ΜΜΕ μάλλον θα πρέπει να προσαρμοστεί στη φιλοσοφία νέου προπονητή μιας και ο Ζινεντίν Ζιντάν φέρεται να συναντήθηκε με την διοίκηση της Παρί Σεν Ζερμέν προκειμένου να συζητήσει το ενδεχόμενο ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας στη θέση του Μαουρίσιο Ποτσετίνο.