Η Μαρία Σάκκαρη είχε ως στόχο, όπως είπε σε συνέντευξή της πριν λίγες μέρες, να φτάσει ως τον τελικό του Roland Garros, αλλά τελικά η πορεία της σταμάτησε στον 2ο γύρο, αφού υπέστη απρόσμενη ήττα με 2-0 από την Καρολίνα Μούχοβα, η οποία είναι στο Νο81 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Μούχοβα είχε νικήσει και πέρυσι στη Μαδρίτη την Σάκκαρη αλλά οι προβλέψεις ήταν υπέρ της Ελληνίδας, η οποία όμως δεν μπήκε καλά. Η Μαρία δέχθηκε αμέσως μπρέικ, είδε την Τσέχα να προηγείται με 3-0 και στη συνέχεια με 5-2, αλλά εκεί ήρθε η αντίδραση. Η Σάκκαρη έκανε το μπρέικ που χρειαζόταν και κατάφερε να ισοφαρίσει 5-5, καταφέρνοντας τελικά να οδηγήσει το σετ στο τάι μπρέικ, όπου η Μούχοβα ήταν πιο ψύχραιμη και έκανε το 1-0.

Η Τσέχα είχε ψυχολογία και το έδειξε και στο δεύτερο σετ, αφού έκανε μπρέικ και προηγήθηκε με 2-1 στα γκέιμς, με την Ελληνίδα όμως να απαντάει άμεσα με τον ίδιο τρόπο. Η Μούχοβα, όμως, έκανε και νέο μπρέικ και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς, με την Σάκκαρη όμως να μην τα παρατάει και να οδηγεί στο τάι μπρέικ και το δεύτερο σετ, το οποίο όμως επίσης έχασε εκεί, με συνέπεια τον πρόωρο αποκλεισμό στο Roland Garros.

Τα σετ: 7-6, 7-6