Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, για τρίτη φορά την τελευταία 4ετία και για 8η φορά συνολικά στην ιστορία της η Μάντσεστερ Σίτι είναι πρωταθλήτρια Αγγλίας, νικώντας στην τελευταία αγωνιστική με 3-2 την Άστον Βίλα, αν και έχανε με 0-2 ως το 76ο λεπτό. Μέσα σε πέντε λεπτά, όμως, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έβαλε τρία γκολ και κατέκτησε τον τίτλο, αφήνοντας στη 2η θέση τη Λίβερπουλ.

Η τελευταία αγωνιστική της Premier League άρχισε με τη Σίτι στο +1 από τη Λίβερπουλ και για να κατακτήσει το πρωτάθλημα έπρεπε να νικήσει εντός έδρας την Άστον Βίλα. Εύκολο θεωρητικά, αλλά στην πράξη αποδείχθηκε δύσκολο, αφού οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 37′ με τον Κας και έβαλαν και δεύτερο γκολ στο 69′ με τον Κουτίνιο. Έτσι, με το 0-2 άνοιγε ο δρόμος για τους κόκκινους, οι οποίοι υποδέχονταν τη Γουλβς και έδειχναν έτοιμοι να… αυτοκτονήσουν κι αυτοί, αφού την ίδια ώρα ήταν στο 1-1.

Τελικά η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ επικράτησε με 3-1 αλλά δεν πανηγύρισε, αφού η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε να ανατρέψει το 0-2 μέσα σε πέντε λεπτά: 1-2 στο 76′ ο Γκουντογκάν, 2-2 στο 78′ ο Ρόντρι, 3-2 στο 81′ ξανά ο Γκουντογκάν και ο Γκουαρδιόλα έσωσε τη σεζόν κατακτώντας το πρωτάθλημα για δεύτερη συνεχόμενη φορά και τρίτη τα τελευταία 4 χρόνια.