Με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή της, αλλά μεγάλη αποφασιστικότητα η Λίβερπουλ νίκησε με 2-1 τη Σαουθάμπτον στο «Σεντ Μέρι’ς» και μια αγωνιστική πριν το τέλος της Premier League, πλησίασε την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι στο ένα βαθμό. Όλα θα κριθούν την Κυριακή (22/5) όταν οι «πολίτες» υποδεχθούν την Άστον Βίλα και οι «κόκκινοι» τη Γουλβς. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα βρίσκεται στην κορυφή με 90 βαθμούς και το συγκρότημα του Γιούργκεν Κλοπ την ακολουθεί με 89 βαθμούς.

Ο Γερμανός προπονητής δεν υπολόγιζε στους Φίρχιλ φαν Ντάικ, Φαμπίνιο, Μοχάμεντ Σαλάχ και Σάντιο Μανέ για την αναμέτρηση. Εν μέρει εξαιτίας των τραυματισμών που αποκόμισαν ορισμένοι από αυτούς στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας κόντρα στην Τσέλσι και εν μέρει γιατί καλείται να διαχειριστεί και τις δυνάμεις των παικτών του ενόψει του τελικού του Champions League κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Σταντ ντε Φρανς» του Παρισιού (28/5).

Στο αγωνιστικό σκέλος, τώρα, οι «άγιοι» προηγήθηκαν με το γκολ του Νέιθαν Ρέντμοντ στο 13′ – ένα καταπληκτικό φαλτσαριστό σουτ που δεν κατάφερε να… βγάλει ο Άλισον. Ωστόσο, η Λίβερπουλ ανέβασε την ένταση της πίεσής της και κατάφερε να ισοφάρίσει στο 27′ με τον Μιναμίνο. Στο 67′, ο Γιόελ Μάτιπ, με ένα αρκετά… τυχερό γκολ (έπειτα από κόρνερ του Κώστα Τσιμίκα), χάρισε το «τρίποντο» στη Λίβερπουλ και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες κατάκτησης του πρωταθλήματος, αλλά και του καρέ των τίτλων αυτή τη σεζόν.