Η Μάντσεστερ Σίτι είχε την ευκαιρία να βρεθεί αγκαλιά με το πρωτάθλημα αλλά δεν κατάφερε να νικήσει εκτός έδρας τη Γουέστ Χαμ, αφού βρέθηκε να χάνει με 2-0, το έκανε 2-2 και έχασε πέναλτι στα τελευταία λεπτά. Έτσι, η Λίβερπουλ έχει την ευκαιρία να πλησιάσει στο -1 μία αγωνιστική πριν το τέλος, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα όμως να κρατάει την τύχη της στα χέρια της.

Η Σίτι μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και είχε ευκαιρίες για να προηγηθεί, δεν το έκανε όμως και στο 24′ βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Μπόουεν, ο οποίος απέφυγε και τον Έντερσον και πλάσαρε στην κενή εστία. Και πριν προλάβουν να αντιδράσουν οι φιλοξενούμενοι, ήρθε στο 44′ και το 2-0 για τη Γουέστ Χαμ, ξανά από τον Μπόουεν με ωραίο πλασέ μετά την ασίστ του Αντόνιο.

Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Μάντσεστερ αντέδρασε στο β’ μέρος και μείωσε σε 2-1 στο 49′ με το σκαστό σουτ του Γκρίλις, για να ακολουθήσει στο 69′ το 2-2 με αυτογκόλ του Κουφάλ μετά την εκτέλεση φάουλ του Ντε Μπρόινε. Η ομάδα του Γκουαρδιόλα είχε, πλέον, την ψυχολογία με το μέρος της και έψαξε το τρίτο γκολ, το οποίο πίστεψε ότι βρήκε στο 84′, όταν ο Ζεσούς ανατράπηκε από τον Ντόουσον, αλλά ο Μαχρέζ νικήθηκε από τον Φαμπιάνσκι στην εκτέλεση πέναλτι και το 2-2 έμεινε ως το τέλος.