Ο Παναθηναϊκός ήταν το φαβορί για την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας μετά τη νίκη του με 1-0 επί της Λαμίας στον πρώτο ημιτελικό και φρόντισε να το επιβεβαιώσει στη ρεβάνς, επικρατώντας με 2-0 και σφραγίζοντας το «εισιτήριο» για το παιχνίδι στο οποίο θα διεκδικήσει τον πρώτο του τίτλο μετά το 2014 κόντρα σε Ολυμπιακό ή ΠΑΟΚ.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε το προβάδισμα μετά το 1-0 του πρώτου αγώνα και λίγο έλειψε να το αυξήσει νωρίς-νωρίς και συγκεκριμένα στο 7′, όταν ο Παλάσιος με σέντρα-σουτ πήγε για απίθανο γκολ αλλά ο Σαράνοφ κατάφερε να αποκρούσει.

Ενα δεκάλεπτο μετά, στο 18′, ο ίδιος παίκτης πλησίασε ξανά στο γκολ, αυτή τη φορά με διαγώνιο σουτ που έφυγε λίγο άουτ και αφού πρώτα άδειασε τον Λούκας, με τον Παναθηναϊκό να ελέγχει πλήρως την κατάσταση, όπως δείχνει και το γεγονός ότι είχε 74% ποσοστό κατοχής μπάλας.

Καλό αυτό, καλύτερο όμως θα ήταν να έβαζε και κάποιο γκολ και τελικά το έκανε στο 42′: Ο Ιωαννίδης έκλεψε τη μπάλα από τον Τζανετόπουλο, ο οποίος έκανε μεγάλο λάθος σε γέμισμα του Κώτσιρα, και με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα του Σαράνοφ για το 0-1.

Οι πράσινοι ήταν, πλέον, με το ένα πόδι στον τελικό και από το 58ο λεπτό… πάτησαν και με τα δύο, αφού ο Αϊτόρ έκλεψε από τον Σιμόν, έδωσε στον Βιγιαφάνιες και αυτός πάσαρε στον Παλάσιος, ο οποίος με πλασέ έγραψε το 0-2.

Τα πάντα είχαν κριθεί αφού η Λαμία θα έπρεπε να βάλει… τέσσερα γκολ για να ανατρέψει την κατάσταση και αυτό ήταν αδύνατον, αν και προσπάθησε για το καλύτερο, απειλώντας στο 75′ με το σουτ του Μπεχαράνο που μπλόκαρε ο Μπρινιόλι. Καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, καλύτερη όμως αυτή στο επόμενο λεπτό με την κεφαλιά του Μπανγκουρά, μετά τη σέντρα του Καραμάνου, που απέκρουσε ο Ιταλός τερματοφύλακας.

Και κάπως έτσι, ο δεύτερος ημιτελικός έληξε με νέα νίκη του Παναθηναϊκού, ο οποίος στο 85′ είχε ευκαιρία και για τρίτο γκολ με τον Καρλίτος, μετά την κάθετη του Μαουρίσιο, αλλά ο Σαράνοφ είπε «όχι».

Λαμία: Σαράνοφ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Λούκας, Μπεχαράνο (86′ Γκέντσογλου), Τζανδάρης, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Τιρόνε (68′ Νούνιες), Ελευθεριάδης (57′ Μπανγκουρά, 86′ Μανουσάκης), Καραμάνος (68′ Μανούσος).

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ (68′ Μαουρίσιο), Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν (72′ Αλεξανδρόπουλος), Γκατσίνοβιτς, Βιγιαφάνιες, Παλάσιος (68′ Σάντσες), Αϊτόρ (63′ Βιτάλ), Ιωαννίδης (63′ Καρλίτος).