Μπορεί στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος να έμοιαζε καταδικασμένος, στα πλέι άουτ όμως είναι βελτιωμένος και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ελπίζει ακόμη σε παραμονή. Ο λόγος για τον Απόλλωνα Σμύρνης που υποδέχθηκε τον Βόλο, έμεινε πίσω στο σκορ, αντέδρασε όμως και ισοφάρισε, με αποτέλεσμα να είναι, με ματς περισσότερο, μόλις στο -1 από τη Λαμία.

Το παιχνίδι άρχισε με τις δύο ομάδες να δίνουν καλό ρυθμό και τους φιλοξενούμενους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις πρώτες ευκαιρίες. Ο Φαν Βέερτ, όμως, σούταρε άουτ στο 13′ μετά τη σέντρα του Μπαρτόλο από αριστερά, ενώ στο 16′ ο Φερνάντες έκανε ωραία ατομική προσπάθεια και σουτ, αλλά ήταν άστοχο.

Γενικά οι Θεσσαλοί ήταν καλύτεροι στο πρώτο 25λεπτο αλλά κάπου εκεί οι γηπεδούχοι βελτιώθηκαν κάπως και κατάφεραν να ισορροπήσουν την κατάσταση, όχι όμως να γίνουν και απειλητικοί ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Με την έναρξη του β’ μέρους η εικόνα του παιχνιδιού ήταν ίδια με αυτή στο φινάλε του πρώτου, αρκετά λάθη εκατέρωθεν και αργός ρυθμός δηλαδή, αλλά στο 59′ ήρθε το γκολ και ήταν για τον Βόλο: Πάσα του Ρεγκατέν, ο Μπαρτόλο άφησε ωραία τη μπάλα να περάσει και ο Φερνάντες με πλασέ έκανε το 0-1.

Ο ίδιος παίκτης στο 71′ πήγε και για το 0-2 αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι μετά την εκτέλεση φάουλ και την επέμβαση του Σόρτσαν, για να αντιδράσει τελικά ο Απόλλων και να φτάσει στην ισοφάριση στο 81′, όταν ο Βιτλής έκανε ωραία σέντρα και ο Ντάουντα με κεφαλιά έγραψε το 1-1.

Αυτό που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, με τον Απόλλωνα να εξακολουθεί να ελπίζει σε αποφυγή του υποβιβασμού, αφού είναι πλέον στο -1 από την προτελευταία Λαμία, η οποία αυτή τη στιγμή πάει σε αγώνες μπαράζ.

Απόλλων Σμύρνης: Σόρτσαν, Ντεντάκης, Βιτλής, Μπρούνο Άλβες, Ντομίνγκες, Ρόγκνε, Κάστρο (73′ Μπρούνο Αλβες), Μαρτίνες (86′ Κραγιόπουλος), Φατιόν, Σλίβκα (60′ Εμπακογκού), Ντάουντα.

Βόλος: Κλέιμαν, Πουρίτα (77′ Κορέα), Σιέλης, Άλχο, Γκιουλέν, Μεταξάς (60′ Ριένστρα), Φερνάντες (88′ Τριανταφύλλου), Ρεγκατέν, Ροσέρο, Μπαρτόλο, Φαν Βέερτ.