Οι αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με τη Μαρσέιγ για τους προημιτελικούς του Europa Conference League ήταν μια… καλή ευκαιρία για να έρθουν σε πρώτο πλάνο οι οπαδοί των δύο ομάδων. Γεγονός που αποδεικνύεται, δυστυχώς, από τα επεισόδια που έγιναν στη Μασσαλία την περασμένη εβδομάδα, αλλά και από το αφιέρωμα που έκανε τώρα το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP στη Θύρα 4, τους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Το σχετικό κομμάτι έχει τίτλο «σώμα και ψυχή του ΠΑΟΚ», αφού έτσι χαρακτηρίζουν οι Γάλλοι δησμοιογράφοι τους οργανωμένους οπαδούς των ασπρόμαυρων, ενώ αναφερόμενο στο παιχνίδι της Πέμπτης (14/4) αναφέρει πως «η υποδοχή της Μαρσέιγ θα είναι sold out αλλά χωρίς οπαδούς της Μαρσέιγ, αφού οι ελληνικές αρχές ζήτησαν τη Δευτέρα από την UEFA να τους απαγορεύσει το ταξίδι λόγω του κινδύνου συγκρούσεων», ενώ σημειώνεται πως οι οπαδοί του ΠΑΟΚ με ανακοίνωσή τους ζήτησαν να μην πετάξει κανείς τίποτα στον αγωνιστικό χώρο.

Από εκεί και πέρα, στο αφιέρωμα του AFP φιλοξενούνται και οι απόψεις κάποιων οπαδών του δικεφάλου του βορρά, τόσο για την ομάδα τους όσο και για η ρεβάνς με τη Μαρσέιγ. «Πήγα στη Ρωσία, την Τουρκία, την Ιταλία. Είναι η πρώτη φορά αυτά που έγιναν στη Μασσαλία», λέει χαρακτηριστικά ο 32χρονος Μιχάλης, ενώ ο 57χρονος Γιώργος προσθέτει από την πλευρά του: «Για πρώτη φορά στη ζωή μου φοβήθηκα. Η υποστήριξη του ΠΑΟΚ είναι τρόπος ζωής, η μηχανή της ύπαρξής μας. Ο ρόλος μας είναι σημαντικός στην πορεία του συλλόγου μας και είμαστε περήφανοι που είμαστε γνωστοί σε όλη την Ευρώπη».

«Η Τούμπα θα γεμίσει μέχρι να σκάσει. Κοντεύουμε να ζήσουμε μια μεγάλη στιγμή», κατέληξε ένας άλλος φίλος του ΠΑΟΚ, ονόματι Μιχάλης, ενώ υπάρχει και μια ατάκα του Λούκα Τσίπτσιο, διδάκτορα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας στη Ρουέν και στο ΜακΓκιλ, ο οποίος λέει ότι «η κουλτούρα του παράπονου και το αίσθημα της αδικίας είναι μέρος της διαδικασίας οικοδόμησης του κλαμπ».