Όταν η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε με 3-1 την Τσέλσι στο Λονδίνο στον πρώτο ημιτελικό, όλοι πίστεψαν ότι εξασφάλισε την πρόκριση στους «4» του Champions League. Οι Άγγλοι, όμως, πήγαν στην Ισπανία και επικράτησαν με το ίδιο σκορ, με αποτέλεσμα όλα να κριθούν στην παράταση, όπου ο Μπενζεμά ήταν για ακόμη μία φορά καθοριστικός και έδωσε στη βασίλισσα της Ευρώπης την πρόκριση επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Οι Λονδρέζοι ήταν υποχρεωμένοι να επιτεθούν από το ξεκίνημα και το έκαναν, ανοίγοντας το σκορ νωρίς: Στο 15′ ο Μάουντ βρήκε χώρο κινούμενος σαν φορ και νίκησε τον Κουρτουά για το 0-1. Σκορ που έμεινε ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και άλλαξε νωρίς στο δεύτερο και συγκεκριμένα στο 51′, όταν ο Ρούντιγκερ με κεφαλιά μετά την εκτέλεση κόρνερ έγραψε το 0-2. Και στο 62′ η ομάδα του Τόμας Τούχελ πίστεψε ότι έκανε και το 0-3 αλλά το γκολ του Αλόνσο ακυρώθηκε μέσω VAR επειδή η μπάλα είχε βρει στο χέρι του.

Τέσσερα λεπτά μετά, στο 66′, οι Μαδριλένοι είχαν οριζόντιο δοκάρι με τον Μπενζεμά και στο 75′ το Σαντιάγκο Μπερναμπέου πάγωσε για τα καλά, αφού ο Βέρνερ με εκπληκτική απέφυγε δύο αντιπάλους και βρήκε δίχτυα από κοντά κάνοντας το 0-3! Η Τσέλσι είχε, πλέον, σκορ πρόκρισης, αλλά η Ρεάλ είχε… Μόντριτς, με τον Κροάτη να βγάζει τρομερή μπαλιά με το εξωτερικό στο 80′ για τον Ροντρίγκο, ο οποίος στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα έκανε το 1-3 και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Εκεί, η σέντρα του Βινίσιους στο 96′ είχε ως αποτέλεσμα το 2-3 από την κεφαλιά του Μπενζεμά, με τους Μαδριλένους να πανηγυρίζουν έστω με ήττα την πρόκριση στους ημιτελικούς.