Ο Καρίμ Μπενζεμά «μάγεψε» και πάλι σημειώνοντας χατ τρικ στην επιβλητική νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Τσέλσι με 3-1 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» στην πρώτη τους συνάντηση για την προημιτελική φάση του Champions League.

Όπως αποκάλυψε ο προπονητής της «βασίλισσας», Κάρλο Αντσελότι, ο Γάλλος φορ παραλίγο να μην παίξει! Μιλώντας στο «Amazon Prime» μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, ο Ιταλός τεχνικός δήλωσε: «Πριν από το ματς, ο Μπενζεμά δεν μπορούσε να βρει τη διαπίστευσή του που θα του επέτρεπε να μπει στο γήπεδο. Του είπα: “Κάνε γρήγορα, αλλιώς δεν θα μπορέσεις να παίξεις”. Έπειτα, ευτυχώς για εμάς, ο Καρίμ κατάφερε και βρήκε τη διαπίστευση». Στη συνέχεια ερωτήθηκε πώς θα περιέγραφε τον αστέρα της ομάδας του και απάντησε: «Δεν έχω λόγια! Θα έλεγα ο Μεγάλος Καρίμ».

Βέβαια, στη συνέντευξη Τύπου βρήκε να πει περισσότερες λέξεις. «Είναι σαν το καλό κρασί, με τον καιρό γίνεται ακόμη καλύτερος. Όλοι μένουν στα γκολ του, αλλά κάνει τόσα πολλά πράγματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Κινείται πολύ και γι’ αυτό είναι πολύ δύσκολο να τον μαρκάρουν οι αντίπαλοι αμυντικοί».

Ο Καρίμ Μπενζεμά έγινε μόλις ο 4ος παίκτης στην ιστορία του θεσμού που σκοράρει σε διαδοχικά ματς χατ τρικ. Οι προηγούμενοι που πέτυχαν το ίδιο; Ο Λουίζ Αντριάνο, ο Βραζιλιάνος σέντερ φορ που μεγαλούργησε με τη φανέλα της Σεβίλλης, ο Λιονέλ Μέσι κι ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Όσο για τη σειρά με την Τσέλσι και τις πιθανότητες της ομάδας του να περάσει στα ημιτελικά, ο Κάρλο Αντσελότι, τόνισε: «Έχουμε το προβάδισμα, αυτό είναι το προφανές, αλλά ακόμη τίποτα δεν έχει κριθεί. Η υπόθεση πρόκριση παραμένει ανοικτή. Με δεδομένο πως δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, αυτό ευνοεί την Τσέλσι, την οποία σεβόμαστε πάρα πολύ ως ομάδα. Ήμασταν καλύτεροι, αλλά υπάρχει ακόμη ένα ματς (12/4)».