Τους ημιτελικούς του Champions League μπορεί να σκέφτεται η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία με χατ-τρικ του Μπενζεμά -δεύτερο σερί, αφού είχε προηγηθεί αυτό στη ρεβάνς με την Παρί Σεν Ζερμέν στους «16»- νίκησε με 3-1 την Τσέλσι στο Λονδίνο. Την ίδια ώρα, η Βιγιαρεάλ που έκανε την έκπληξη αποκλείοντας τη Γιουβέντους, έκανε ακόμη μία νικώντας με 1-0 τη Μπάγερν Μονάχου και παίρνοντας το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στη Γερμανία.

Στο Στάμφορντ Μπριτζ η πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι υποδέχθηκε τη Ρεάλ, την οποία είχε αποκλείσει στον περσινό ημιτελικό. Φέτος, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά και φάνηκε από τον πρώτο προημιτελικό, αφού η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι πήρε νίκη-μισή πρόκριση. Πρωταγωνιστής, φυσικά, ο Μπενζεμά, ο οποίος στο 21′ -και αφού νωρίτερα και συγκεκριμένα στο 10′ ο Βινίσιους είχε δοκάρι- άνοιξε το σκορ με ωραία κεφαλιά μετά το γύρισμα του Βινίσιους και στο 24′ με νέα, ακόμη πιο ωραία, κεφαλιά μετά τη σέντρα του Μόντριτς έγραψε το 0-2.

Οι Λονδρέζοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και μείωσαν σε 1-2 στο 40′ με κεφαλιά του Χάβερτς μετά τη σέντρα του Ζορζίνιο, αλλά με το ξεκίνημα της επανάληψης, στο 46′, ο Μεντί έκανε μεγάλο λάθος θέλοντας να δώσει πάσα στον Ρούντιγκερ και ο Μπενζεμά το εκμεταλλεύτηκε και πλάσαρε στην κενή εστία για το 1-3 με χατ-τρικ! Από εκεί και πέρα, η Τσέλσι είχε μεγάλες ευκαιρίες για να βάλει δεύτερο γκολ αλλά δεν το έκανε και η ρεβάνς στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου είναι πλέον κάτι παραπάνω από εξαιρετικά δύσκολη.

Προβάδισμα της Βιγιαρεάλ επί της Μπάγερν

Την ίδια ώρα, στην Ισπανία η Βιγιαρεάλ φιλοξενούσε τη Μπάγερν Μονάχου, ούσα ήδη επιτυχημένη έχοντας φτάσει στους «8» μετά τη μεγάλη πρόκριση επί της Γιουβέντους. Αποτέλεσμα που δεν ήταν τυχαίο τελικά, αφού το «κίτρινο υποβρύχιο» πήρε το προβάδισμα για την πρόκριση στους ημιτελικούς, επικρατώντας των Βαυαρών με 1-0. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 8ο λεπτό με κοντινή προβολή του Ντανζούμα, με τους Γερμανούς να έχουν ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν, όπως είχαν και οι Ισπανοί για να βάλουν δεύτερο γκολ, με καλύτερη αυτή του 53ου λεπτού, όταν ο Μορένο με δυνατό σουτ σημάδεψε το κάθετο δοκάρι του Νόιερ.