Υλικά

  • 260 ml νερό
  • 260 ml γάλα
  • 375 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • 1 κ. γλ. αλάτι θαλασσινό αλάτι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. φέτα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Βάλτε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα πολύ μεγάλο ταψί, περίπου 30cm x 45cm.
  3. ΠΜαγειρέψτε για περίπου 5- 10 λεπτά, μέχρι το βούτυρο να ροδίσει ελαφρώς.
  4. Απλώστε το μείγμα λαδιού- βουτύρου ομοιόμορφα στο ταψί.
  5. Χτυπήστε τα αυγά για περίπου 30 δευτερόλεπτα σε ένα μεγάλο μπολ πριν προσθέσετε το νερό, το γάλα και το αλάτι.
  6. Προσθέστε το αλεύρι σε δόσεις και ανακατέψτε μέχρι να μην υπάρχουν σβώλοι (μην το παρακάνετε).
  7. Αδειάστε το μείγμα στο ταψί, καλύπτοντας πλήρως τη βάση του ταψιού.
  8. Θρυμματίστε ομοιόμορφα τη φέτα από πάνω.
  9. Ψήστε για περίπου 30- 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, να γίνουν τραγανές οι άκρες και να ροδίσει και η βάση.