Υλικά
- 260 ml νερό
- 260 ml γάλα
- 375 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
- 1 κ. γλ. αλάτι θαλασσινό αλάτι
- 2 μεγάλα αυγά
- 100 ml ελαιόλαδο
- 50 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. φέτα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Βάλτε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα πολύ μεγάλο ταψί, περίπου 30cm x 45cm.
- ΠΜαγειρέψτε για περίπου 5- 10 λεπτά, μέχρι το βούτυρο να ροδίσει ελαφρώς.
- Απλώστε το μείγμα λαδιού- βουτύρου ομοιόμορφα στο ταψί.
- Χτυπήστε τα αυγά για περίπου 30 δευτερόλεπτα σε ένα μεγάλο μπολ πριν προσθέσετε το νερό, το γάλα και το αλάτι.
- Προσθέστε το αλεύρι σε δόσεις και ανακατέψτε μέχρι να μην υπάρχουν σβώλοι (μην το παρακάνετε).
- Αδειάστε το μείγμα στο ταψί, καλύπτοντας πλήρως τη βάση του ταψιού.
- Θρυμματίστε ομοιόμορφα τη φέτα από πάνω.
- Ψήστε για περίπου 30- 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, να γίνουν τραγανές οι άκρες και να ροδίσει και η βάση.