Στο ματς που έκλεισε την αυλαία της 31ης αγωνιστικής της Premier League, η Άρσεναλ έπεσε θύμα έκπληξης κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας στο «Σέλχαρστ Παρκ». Ηττήθηκε με 3-0 και έχασε έδαφος στην κούρσα για την εξασφάλιση ενός εισιτηρίου για το Champions League της επόμενης σεζόν. Η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα, πλέον, βρίσκεται στην 5η θέση με 54 βαθμούς σε 29 αγώνες, όσους έχει και η Τότεναμ, αλλά με ματς παραπάνω.

Η Κρίσταλ Πάλας, λοιπόν, «διέλυσε» την Άρσεναλ. Οι «αετοί» κυριάρχησαν στο ντέρμπι του Λονδίνου και μάλιστα, έβαλαν γερές βάσεις για τη νίκη τους από το πρώτο μισάωρο του αγώνα. Ο Ζαν-Φιλίπ Ματέτα με κεφαλιά στο 16′ και ο Τζόρνταν Αγιού με καταπληκτικό σουτ αφού απέφυγε δύο αντιπάλους στο 24′ έδωσαν «αέρα» δύο τερμάτων στην ομάδα του Πατρίκ Βιεϊρά, έναν από τους θρύλους της ιστορίας των «κανονιέρηδων».

Η Άρσεναλ επιχείρησε να ξαναμπεί στο ματς, αλλά τίποτα δεν λειτουργούσε σωστά. Η ένταση με την οποία έπαιζε η Κρίσταλ Πάλας δεν άφηνε περιθώριο στους φιλοξενούμενους να δημιουργήσουν τις συνθήκες για να μειώσουν τη διαφορά. Στη διάρκεια του πρώτου μέρους είχαν μονάχα μια τελική προσπάθεια στην αντίπαλη εστία.

Στο δεύτερο μέρος, πάντως, οι παίκτες του Μίκελ Αρτέτα βελτιώθηκαν και άγγιξαν το γκολ σε δύο περιπτώσεις – ένα σουτ του Μάρτιν Όντεγκααρντ που πέρασε λίγο άουτ, ενώ ο Έντι Ενκέτια στάθηκε άτυχος μιας και η προσπάθεια του σταμάτησε στο δοκάρι.

Με την Άρσεναλ να αναζητά να σκοράρει και την ομάδα να βγαίνει όλη μπροστά, η Κρίσταλ Πάλας είχε ακόμη περισσότερους χώρους για να εκμεταλλευτεί στις αντεπιθέσεις. Στο 74′ ο Βιλφρίντ Ζαχά ολοκλήρωσε το θρίαμβο των γηπεδούχων με εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας νίκη της Κρίσταλ Πάλας στην Premier League μέσα στο 2022.