Στο ματς που έκλεισε την αυλαία της 31ης αγωνιστικής της Serie A, η Μίλαν έμεινε στο 0-0 με την Μπολόνια στο «Σαν Σίρο». Οι «ροσονέρι», συνεχίζουν στην πρώτη θέση της κατάταξης με 67 βαθμούς, έναν παραπάνω από τη δεύτερη Νάπολι, ενώ η 3η Ίντερ παραμένει κι αυτή στο κόλπο του τίτλου έχοντας 63. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, η κούρσα του τίτλου παραμένει… ορθάνοιχτη.

Η Μίλαν ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης κι έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο, δεν τα κατάφερε εξαιτίας της αστοχίας της, αλλά και του εξαιρετικού γκολκίπερ των «ροσομπλού», Λούκας Σκορούπσκι. Μαζί με την καλά οργανωμένη άμυνά του εκνεύρισαν τους γηπεδούχους που αν και είχαν τη στήριξη 70.000 θεατών δεν εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία τους.

Στο πρώτο μέρος, η Μίλαν είχε τον έλεγχο και έφτανε με ευκολία στα περίχωρα της αντίπαλης περιοχής, αλλά εκεί είχε πρόβλημα τόσο στην τελική πάσα όσο και στην τελική προσπάθεια. Ο κόουτς Στέφανο Πιόλι, δυσαρεστημένος από την απόδοση των επιθετικών του, απέσυρε στο 46′ τον Άντε Ρέμπιτς και έβαλε τον Ζούνιορ Μεσίας στη θέση του. Βελτιώθηκαν οι «ροσονέρι», αλλά… δίχτυα δεν μπορούσαν να δουν. Στο τελευταίο 20λεπτο μπήκε κι ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος στις καθυστερήσεις έχασε μια τεράστια ευκαιρία για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του.

Νίκη για τη Βερόνα

Νωρίτερα, η Βερόνα επέστρεψε στις νίκες μετά από τρεις αγωνιστικές (δύο ισοπαλίες, μία ήττα) επικρατώντας της Τζένοα με 1-0 στο προτελευταίο παιχνίδι της 31ης αγωνιστικής της Serie A.

Το γκολ του Τζιοβάνι Σιμεόνε απ’ το 5ο λεπτό αποδείχθηκε αρκετό για τους γηπεδούχους, που ανέβηκαν στην 9η θέση και διατήρησαν αμυδρές ελπίδες για να πλησιάσουν την πρώτη εξάδα και τα ευρωπαϊκά «εισιτήρια», ενώ «βύθισε» ακόμη περισσότερο στην «ουρά» της βαθμολογίας την ομάδα της Γένοβας.

Ο Έλληνας αμυντικός Παναγιώτης Ρέτσος έμεινε στον πάγκο της Βερόνα, δίχως να χρησιμοποιηθεί.