Την πρόκρισή τους στο Μουντιάλ 2022 πανηγυρίζουν από το βράδυ της Τρίτης (29/3) η Πορτογαλία και η Πολωνία, οι οποίες νίκησαν με το ίδιο σκορ, 2-0, τις Βόρεια Μακεδονία και Σουηδία αντίστοιχα, στους «τελικούς» των αγώνων μπαράζ. Έτσι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα πάει σε ακόμη μία μεγάλη διοργάνωση με την εθνική ομάδα της χώρας του, όχι όμως και ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς με αυτή της δικής του.

Μετά τον αποκλεισμό της Ιταλίας, η Πορτογαλία ήταν σχεδόν σίγουρη για την πρόκρισή της, αφού θα ήταν υπερβολικά… υπερβολικό το να κάνει δεύτερη μεγάλη νίκη εκτός έδρας η Βόρεια Μακεδονία και να πάρει αυτή το εισιτήριο για το Κατάρ. Στη Λισαβόνα, επομένως, έγινε το αναμενόμενο και με πρωταγωνιστή τον Μπρούνο Φερνάντες που πέτυχε και τα δύο γκολ, στο 32′ και στο 65′, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος επιβλήθηκε με 2-0 και προκρίθηκε στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Την ίδια ώρα, γινόταν και ένα πιο αμφίρροπο παιχνίδι με αντιπάλους την Πολωνία και τη Σουηδία. Ένα παιχνίδι που δεν είχε γκολ στο πρώτο ημίχρονο αλλά είχε με το ξεκίνημα του δεύτερου και συγκεκριμένα στο 50′, όταν ο Λεβαντόφσκι με πέναλτι έκανε το 1-0. Οι Σκανδιναβοί προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά δεν τα κατάφεραν και στο 72′ ο Ζιελίνσκι έγραψε το τελικό 2-0, σφραγίζοντας την πρόκριση των Πολωνών.