Αδιανόητο σοκ για την Ιταλία, η οποία το περασμένο καλοκαίρι πανηγύρισε την κατάκτηση του Euro και τώρα θα απουσιάσει από δεύτερο σερί Μουντιάλ, αφού στον πρώτο αγώνα μπαράζ ηττήθηκε εντός έδρας με 0-1 από τη Βόρεια Μακεδονία! Η οποία, με τη σειρά της, θα παίξει πλέον στον «τελικό» πρόκρισης στο Κατάρ, με αντίπαλο την Πορτογαλία, η οποία νίκησε με 3-1 την Τουρκία, εκτός έδρας. Ένα 90λεπτο από την πρόκριση απέχει και η Ουαλία που επιβλήθηκε με 2-1 της Αυστρίας.

Όταν έγινε η κλήρωση των μπαράζ πρόκρισης στο Μουντιάλ 2022, όλοι περίμεναν το Πορτογαλία – Ιταλία στη Λισαβόνα. Το μόνο που είχαν να κάνουν οι δύο ομάδες ήταν το εξής: Οι Πορτογάλοι να νικήσουν τους Τούρκους εντός έδρας και οι Ιταλοί τη Βόρεια Μακεδονία επίσης εντός έδρας, για να τα πουν μετά οι δυο τους στη Λισαβόνα στον «τελικό» πρόκρισης.

Οι Πορτογάλοι θα είναι κανονικά εκεί για να διεκδικήσουν σε ένα ματς την πρόκρισή τους, αφού καθάρισαν την Τουρκία με 3-1 (15′ Οτάβιο, 42′ Ζότα, 94′ Λουίζ – 85′ πεν. Γιλμάζ), αλλά δεν θα είναι οι Ιταλοί, οι οποίοι… κατάφεραν να χάσουν στο Παλέρμο με 0-1 από τη Βόρεια Μακεδονία. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι, η οποία είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης, είχε την υπεροχή σε όλο το παιχνίδι αλλά όχι μεγάλες φάσεις και τελικά στο 92′ έπαθε σοκ, αφού ο Τραϊκόφσκι με σουτ εκτός περιοχής έγραψε το 0-1 και την άφησε εκτός για δεύτερο συνεχόμενο Μουντιάλ!

Από εκεί και πέρα, η Ουαλία νίκησε με 2-1 την Αυστρία (25′, 55′ Μπέιλ – 64′ Σάμπιτσερ) και θα παίξει για την πρόκριση με όποιον περάσει από το Σκωτία – Ουκρανία που αναβλήθηκε λόγω του πολέμου. Τέλος, η Σουηδία με γκολ του Κουάισον στο 110′ νίκησε με 1-0 στην παράταση την Τσεχία και θα διεκδικήσει την πρόκριση στο Μουντιάλ αντιμετωπίζοντας στον τελευταίο αγώνα μπαράζ την Πολωνία.