Ο Ρόμαν Γιάρεμτσουκ, σέντερ φορ της Μπενφίκα, βοήθησε την ομάδα του να πάρει ισοπαλία 2-2 κόντρα στον Άγιαξ το βράδυ της Τετάρτης (23/2) στο «Ντα Λουζ» στο πλαίσιο της πρώτης αναμέτρησης των δύο ομάδων για τους «16» του Champions League.

Ο Ουκρανός επιθετικός αφού σκόραρε το δεύτερο γκολ των «αετών» της Λισαβόνας στο 72′, έβγαλε τη φανέλα του και πανηγύρισε δείχνοντας και φιλώντας μια μαύρη μπλούζα με το έμβλημα της Ουκρανίας, το «Tryzub». Μετά την λήξη του ματς, είπε για την κίνησή του: «Ήθελα με κάποιο τρόπο να δηλώσω τη στήριξη μου προς τη χώρα μου, έστω και με κάτι μικρό, μια συμβολική κίνηση. Έχω σκεφτεί πολύ το τελευταίο διάστημα και η αλήθεια είναι πως αυτή η κατάσταση μου προκαλεί φόβο για το τί μπορεί να συμβεί», τόνισε σχετικά με την κλιμακωμένη ένταση με τη Ρωσία στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας.

Συνέχισε λέγοντας πως το κλαμπ βρίσκεται στο πλάι του και ο πανηγυρισμός ήταν κάτι που ήξεραν οι άνθρωποι του συλλόγου. «Είναι μαζί μου και ήθελαν να κάνουν τα πάντα προκειμένου να με βοηθήσουν», τόνισε χαρακτηριστικά. Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε δε φημολογία για το κατά πόσο τον έχει επηρεάσει η κατάσταση στην πατρίδα του και αν θα μπορούσε να είναι διαθέσιμος για τα επόμενα παιχνίδια της ομάδας. Μάλιστα, ερωτήθηκε για το αν έχει μιλήσει με τον πρόεδρο Ρουί Κόστα επί του θέματος και περιορίστηκε στο να πει: «Είμαι εδώ και είμαι εδώ για να σκοράρω. Χαίρομαι που βοήθησα την ομάδα μου και έδωσα χαρά στους οπαδούς».

Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν και πάλι στις 15 Μαρτίου προκειμένου να ξεκαθαρίσουν τους… λογαριασμούς τους και να κριθεί η πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.