Μπορεί στους «16» του Australian Open τα πράγματα να μην είχαν πάει όπως τα ήθελε η Μαρία Σάκκαρη, γνωρίζοντας την ήττα και τον αποκλεισμό από την Τζέσικα Πεγκούλα, αλλά στο τουρνουά του Κατάρ η Ελληνίδα τενίστρια αποκατέστησε την τάξη επικρατώντας με 2-0 σετ και παίρνοντας την πρόκριση για τους προημιτελικούς, όπου την Πέμπτη (24/2) θα αντιμετωπίσει την 18χρονη Αμερικανίδα Κόρι Γκοφ.

Η προϊστορία στις αναμετρήσεις με την Πεγκούλα ήταν καλή για τη Σάκκαρη, αφού ήταν μπροστά με 2-1 νίκες. Και φρόντισε να το κάνει 3-1, συνεχίζοντας με στόχο να φτάσει ως το τέλος στο τουρνουά του Κατάρ. Η Ελληνίδα δεν άρχισε καλά στον αγώνα, αφού δέχθηκε νωρίς μπρέικ, αλλά αμέσως μετά έκανε η ίδια, με τις δύο τενίστριες να πάνε χέρι-χέρι μέχρι το 4-4 στα γκέιμ. Εκεί, όμως, η Σάκκαρη έκανε νέο μπρέικ και τελικά με 6-4 έκανε δικό της το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο το ξεκίνημα ήταν ακριβώς το ίδιο, με την Πεγκούλα δηλαδή να κάνει νωρίς μπρέικ και να προηγείται με 2-0 στα γκέιμ, για να απαντήσει αμέσως μετά με μπρέικ η Ελληνίδα τενίστρια και να μειώσει σε 2-1. Από εκεί και πέρα υπήρχε ισορροπία μέχρι και το 5-5, αλλά αμέσως μετά η Σάκκαρη έκανε μπρέικ και τελικά με 7-5 πήρε και το δεύτερο σετ και μαζί την πρόκριση, έχοντας ραντεβού την Πέμπτη με την 18χρονη Κόρι Γκοφ στον προημιτελικό.

Τα σετ: 6-4, 7-5