Η ΕΟΚ μετά την επιτυχία να πείσει τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να δώσουν βασικούς διεθνείς παίκτες τους εν μέσω Euroleague υποχρεώσεων, στην Εθνική Ελλάδας κατάφερε να πετύχει μία ακόμη σημαντική νίκη.

Ύστερα από πιέσεις του Βαγγέλη Λιόλιου τις οποίες σας είχε αποκαλύψει το Gazzetta και με την συμπαράσταση των τεσσάρων ομάδων (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Προμηθέας), η ομοσπονδία κατάφερε και πήρε ειδική άδεια από την κυβέρνηση για παρουσία κόσμου στις εξέδρες στα «Δύο Αοράκια».

Το σύστημα διεξαγωγής του Final 4 στο ελληνικό Κύπελλο επιστρέφει μετά από 18 χρόνια (18-20 Φεβρουαρίου) και σύμφωνα με νέα ΚΥΑ, η διοργάνωση εξασφάλισε ειδική άδεια για αυξημένο ποσοστό παρουσίας θεατών στο γήπεδο.

Αυτό σημαίνει πως από τα περίπου 500 άτομα (10%) που θα παρακολουθούσαν τα παιχνίδια, θα τα χαρούν πλέον περίπου 2000. Μένει να δούμε ποιος θα είναι ο τρόπος διάθεσης των εισιτηρίων αφού πλέον τα πράγματα έχουν γίνει πολύ αυστηρά ύστερα από τις δυσάρεστες εξελίξεις με την δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη. Το πλεονέκτημα της υπόθεσης είναι πως στην Κρήτη έχουν διοργανώσει και στο παρελθόν ανάλογες διοργανώσεις και τις έφεραν εις πέρας.

Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί προάγγελο πως από την εβδομάδα που ξεκινά στις 21 Φεβρουαρίου θα αυξηθεί το ποσοστό παρουσίας οπαδών σε όλα τα γήπεδα σε όλα τα αθλήματα.