Στην επιστροφή του Μοχάμεντ Σαλάχ στην αγωνιστική δράση με τη φανέλα της Λίβερπουλ, πρωταγωνιστής ήταν ο Ντιόγκο Ζότα, καθώς οι «κόκκινοι» νίκησαν με 2-0 την Λέστερ στο «Άνφιλντ» στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Premier League.

Δίχως τον Σάντιο Μανέ, ο οποίος ακόμη γιορτάζει την κατάκτηση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής με τη Σενεγάλη και με τον Μοχάμεντ Σαλάχ να μένει στον πάγκο ως το 60ό λεπτό, αφού δεν ήταν έτοιμος για φουλ 90λεπτο μιας και πριν από λίγα 24ωρα ενσωματώθηκε με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έπειτα από την ήττα της Αιγύπτου στον τελικό του Κόπα Άφρικα.

Από το πρώτο σφύριγμα, η Λίβερπουλ ανέλαβε τα ηνία, αλλά χρειάστηκε τον τερματοφύλακα Άλισον να κρατήσει το μηδέν όταν στο 8′ ο Τζέιμς Μάντισον απείλησε με σουτ. Έκτοτε, όμως, η άμυνα των «κόκκινων» δεν πέρασε άλλη δύσκολη στιγμή.

Στο 34′, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Ζότα αποδείχθηκε ο πιο έξυπνος από όλου και άνοιξε το σκορ μετά από την απόκρουση του Κάσπερ Σμάιχελ σε προσπάθεια του Φίρχιλ φαν Ντάικ. Η εικόνα δεν άλλαξε στο β’ μέρος. Η Λίβερπουλ συνέχισε να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο, δυσκολεύτηκε να βρει και πάλι δίχτυα μέχρι το 87ο λεπτό όταν ο Ζότα βρήκε δίχτυα και πάλι.

Έτσι, με αυτή τη νίκη η Λίβερπουλ μείωσε τη διαφορά της από την πρωτοπόρο της Premier League, Μάντσεστερ Σίτι, στο -9 (51 βαθμούς έχει η Λίβερπουλ και 60 η Σίτι), έχοντας μάλιστα και έναν αγώνα λιγότερο από τους «πολίτες».

Νίκη και για την Άρσεναλ

Στην άλλη αναμέτρηση που διεξήχθη το βράδυ της Πέμπτης (10/2), η Άρσεναλ επικράτησε με 1-0 της Γουλβς στο «Μόλινιου». Ο Γκαμπριέλ Μαγκαλιάες στο 25′ σημείωσε το μοναδικό γκολ του ματς. Οι τρεις βαθμοί που πήρε ώθησαν τους «κανονιέρηδες» στην 5η θέση (39 βαθμοί), έναν λιγότερο από την 4η Γουέστ Χαμ, ενώ η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα «χρωστάει» και δύο ματς.