Σύμφωνα με τη Live Sport, ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης επιδιώκει να δέσει τις κατηγορίες για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης», ζητώντας τη βοήθεια της Τράπεζας της Ελλάδος και των υπόλοιπων πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας για να βρει τις διαδρομές του χρήματος από τα χειραγωγημένα παιχνίδια.

Ο κ. Ανδρεάδης θα χρησιμοποιήσει τις εκθέσεις της UEFA για τα φερόμενα ως ύποπτα παιχνίδια, για να βρει τους κερδισμένους από το στοίχημα στα παιχνίδια της Superleague, καταθέτοντας πιθανώς αίτημα προς το υπουργείο Δικαιοσύνης για να κινηθούν οι διαδικασίες και να συλλεχθούν στοιχεία από άλλες χώρες που βρίσκονται σε συνεργασία με την Ελλάδα.

Το δύσκολο κομμάτι του εγχειρήματος είναι οι στοιχηματικές εταιρείες που δύσκολα θα τον βοηθήσουν, εκτός από αυτές που εδρεύουν στην Ελλάδα και είναι υποχρεωμένες να παραδώσουν όσα στοιχεία τους ζητηθούν, γιατί διαφορετικά θα βρεθούν με την κατηγορία για παρεμπόδιση δικαστικής έρευνας και υπόθαλψη εγκληματία. Σε ό,τι αφορά χώρες όπως η Μαλαισία και η Σιγκαπούρη, που δεν υφίστανται διακρατικές συμφωνίες, θα αναζητηθούν άλλες λύσεις για την εξεύρεση οικονομικών στοιχείων.

Πηγή: gazzetta.gr