Από την ώρα που έγινε η κλήρωση το ήξεραν όλοι ότι ο Παναθηναϊκός θα αποκλείσει την Αναγέννηση Καρδίτσας και το έκανε από το πρώτο παιχνίδι. Με τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς νίκησε με 4-0 τους Θεσσαλούς και έχει ήδη κλείσει θέση στους ημιτελικούς του κυπέλλου Ελλάδας, αφού είναι σκορ που δεν γίνεται να ανατραπεί στη ρεβάνς. Δύο γκολ ο Βιτάλ και από ένα οι Αϊτόρ και Καρλίτος για τους πράσινους.

Το παιχνίδι άρχισε ακριβώς όπως ήθελε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Με γρήγορο γκολ δηλαδή, αφού στο 6′ ο Βιγιαφάνιες πέρασε την κάθετη για τον Αϊτόρ και αυτός έκανε το γύρισμα για τον Βιτάλ, ο οποίος με πλασέ άνοιξε το σκορ (1-0).

Ο,τι καλύτερο για τους πράσινους, οι οποίοι στη συνέχεια ανέβασαν τον ρυθμό τους. Και αφού τον ανέβασαν, δεν άργησαν και δεν δυσκολεύτηκαν να βάλουν και δεύτερο γκολ: Στο 20′ ο Αϊτόρ έκανε κίνηση από δεξιά και γύρισε για τον Βιτάλ, ο οποίος βρήκε και πάλι δίχτυα για το 2-0.

Από νωρίς, επομένως, τα πράγματα είχαν απλοποιηθεί πολύ για τον Παναθηναϊκό και έγιναν ακόμη πιο εύκολα στα επόμενα λεπτά, αφού το σκορ ανέβηκε… Στο 32′ ο Καρλίτος πέρασε ωραία την κάθετη πάσα για τον Αϊτόρ, ο οποίος έπειτα από δύο ασίστ είπε να γράψει και γκολ στη στατιστική, πλασάροντας σωστά για το 3-0.

Σκορ που δεν έμεινε για πολύ, αφού στο 42′ ο Καρλίτος από δημιουργός έγινε σκόρερ και μάλιστα με πολύ όμορφο τρόπο, παίρνοντας τη βαθιά μπαλιά και κάνοντας ένα υπέροχο πλασέ για να «κρεμάσει» τον Γκέκα και να γράψει το 4-0.

Τα πάντα επομένως, όπως αντιλαμβάνεται ο οποιοσδήποτε, είχαν ήδη κριθεί. Όχι μόνο για το παιχνίδι αλλά και για την υπόθεση – πρόκιρση, με τον Παναθηναϊκό να κόβει ρυθμό στην επανάληψη και τον Γιοβάνοβιτς να κάνει τις αλλαγές του.

Οι πράσινοι έστειλαν ξανά τη μπάλα στα δίχτυα στο 64′ με τον Καρλίτος μετά το γύρισμα του Παλάσιος αλλά το VAR έδειξε πως υπήρχε οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε. Μικρό το κακό για το τριφύλλι, αφού η πρόκριση στους «4» έχει ήδη εξασφαλιστεί, εκτός κι αν στη ρεβάνς γίνει η μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου…

Παναθηναϊκός: Διούδης, Κώτσιρας, Σάρλια, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Μαουρίσιο (46′ Αλεξανδρόπουλος), Βιτάλ (46′ Παλάσιος), Βιγιαφάνιες (62′ Λούντκβιστ), Αϊτόρ (76′ Σάντσες), Καρλίτος (67′ Ιωαννίδης).

Αναγέννηση Καρδίτσας: Γκέκας, Κουτρουμάνος (69′ Πολίτης), Σταμόπουλος, Πλέγας, Βιδάλ (46′ Μπάλλας), Γκόλιας, Μπενγκόα (69′ Ξέρρας), Γκίνη, Μανιός (46′ Λαρέα), Κοτσώνης, Μπραμπίγια (46′ Καρανίκας).