Στις 8 Δεκεμβρίου 2004, ο αρχηγός της Λίβερπουλ σκόραρε το τρίτο και καθοριστικό γκολ της Λίβερπουλ κόντρα στον Ολυμπιακό διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Ήταν η τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης των ομίλων του Champions League. Η Λίβερπουλ με το τέρμα του Τζέραρντ προκρίθηκε στην επόμενη φάση κατακτώντας στη συνέχεια το βαρύτιμο τρόπαιο στην Κωνσταντινούπολη.
«Αν μιλάμε για ένα γκολ μεμονωμένα, το οποίο ήταν πολύ σημαντικό για την ομάδα και τον σύλλογο, το οποίο μας βοήθησε να φτάσουμε μέχρι την απίστευτη βραδιά της Κωνσταντινούπολης, τότε πρέπει να επιλέξω αυτό απέναντι στον Ολυμπιακό», τόνισε ο Τζέραρντ για να συμπληρώσει:

«Το τάιμινγκ του γκολ και πόσο το χρειαζόμασταν εκείνη την βραδιά… Έπειτα στα αποδυτήρια συνειδητοποίησα πως ήταν ένα σημαντικό γκολ που βοήθησε την ομάδα να προκριθεί.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στον τελικό της Κωνσταντινούπολης και να ηρεμήσω έπειτα από δυο εβδομάδες κάνοντας τον απολογισμό της επιτυχίας μας. Τότε κατάλαβα πως το γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό ήταν τεράστιο!».

Πηγή: gazzetta.gr