Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν το φαβορί υποδεχόμενος τον Ιωνικό στο πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος για το 2022 και το επιβεβαίωσε με το 1-0, χάρη στο γκολ του Περέα στο 51ο λεπτό. Αποτέλεσμα με το οποίο ανέβηκε στην 4η θέση, έχοντας δύο περισσότερα παιχνίδια από τον Παναθηναϊκό που ακολουθεί, αφήνοντας παράλληλα τους Νικαιώτες, οι οποίοι προσπάθησαν για το καλύτερο, στην 11η θέση και το +5 από την επικίνδυνη ζώνη.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έμοιαζαν πιο επικίνδυνοι στα πρώτα λεπτά, χάρη σε κάποιες πρωτοβουλίες, συν μια εκτέλεση φάουλ, του Άοσμαν, αλλά η πρώτη καλή ευκαιρία και μάλιστα διπλή ήταν για τους γηπεδούχους. Οι Χουτεσιώτης και Τσιγκρίνσκι, όμως, είπαν «όχι» στους Λιάσο και Περέα στο 14′. Ο ΠΑΣ ήθελε να πιέσει μετά το πρώτο 15λεπτο αλλά ο Ιωνικός στεκόταν καλά, απειλώντας και με μια κεφαλιά του Κιάκου στο 23′, για να απαντήσουν οι Γιαννιώτες με το δυνατό σουτ του Μπρένερ από το ύψος της περιοχής που μπλόκαρε ο Χουτεσιώτης (34′).

Καθάρισε ο Περέα

Το πρώτο ημίχρονο, τελικά, βγήκε χωρίς γκολ, αλλά αυτό δεν άργησε να έρθει στο δεύτερο. Και ήταν για τους γηπεδούχους. Στο 51′ ο ΠΑΣ έφυγε στην κόντρα, ο Χουτεσιώτης απέκρουσε το σουτ του Μιλιντσεάνου αλλά στην επαναφορά ο Περέα βρήκε δίχτυα και έγραψε το 1-0. Γκολ στο οποίο θα μπορούσαν να απαντήσουν στο 56′ οι Νικαιώτες αλλά ο ολομόναχος Λένις πλάσαρε άουτ.

Το παιχνίδι παρέμενε ανοιχτό και δεν έκλεισε στο 75′ αφού ο Μιλιντσεάνου με κοντινή προβολή δεν κατάφερε να βρει δίχτυα, με τα Γιάννινα πάντως να κρατάνε το προβάδισμα ως το τέλος, να μπαίνουν με το δεξί στο 2022 και να ανεβαίνουν, με παιχνίδι περισσότερο, στην 4η θέση.

ΠΑΣ Γιάννινα: Σούλης, Σάλιακας, Εραμούσμπε, Κάργας, Πίρσμαν, Σνάιντερ (46′ Μορέιρα), Λιάσος, Ντομίνγκεθ, Μπρένερ, Περέα (92′ Σιόντης), Μιλιντσεάνου (82′ Μίνα).

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Γκοτσούλιας, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες (75′ Κάνιας), Βαλεριάνος, Ρομαό, Ντάλσιο, Λένις (59′ Καμπράλ), Άοσμαν, Κιάκος (59′ Μάντζης), Μάναλης (59′ Τουράμ).